Logga inBli medlem
Jute Rope Care
Obs! Detta är endast hur jag brukar göra. Det kanske inte är helt rätt eller traditionellt. Men slutresultatet har blivit riktigt bra för min del.

Vi pratar ju ganska mycket om rep här på Darkside, eller åtminstone på repträffarna. Det brukar dock vara en hel del människor på dom träffarna. Iallafall så pratas om vikten av samtycke och säkerhet och det poängteras ganska ofta att det är där man början sin "rep-resa". Missförstå mig inte nu. Jag säger ABSOLUT inte att det inte är där man ska börja. För det är där det i mitt tycka ska börja.
Men men nog om det och mer av det jag tänkte beröra i detta inlägg. Repvård! Tråkigt, bökigt, svårt, vet inte hur jag gör och så vidare kanske du tänker och vissa kanske tänker att dom redan vet och det är helt ok. Fast om du nu vill göra det själv och inte vet hur du ska göra så tänkte jag dela med mig utav hur jag gör.

Jag har lagt ganska mycket tid till att läsa och kika runt på internet för att försöka lära mig själv hur man gör. Det jag började med, som jag INTE rekommenderar nu är att dra repen genom en karbinhake eller dyligt för att få dom att ludda mindre. Tro mig när jag säger det, du kommer slösa bort din tid och stöka ner överallt i samma veva.

Nåväl!
Steg 1: Stressa inte med något av stegen. Utan låt det ta den tiden det tar. För det kommer ta en del tid och lite tålamod. Självklart beroende på hur många rep du tänker ta hand om. Men som en liten referens kan jag säga att 9st 8m rep tog 4-5 timmar.

Steg 2: Gör "rope-goo", dvs en blandning utav kallpressad Jojoba-olja och bivax 70%olja/30%vax. Jag använder dock veganskt vax som jag fått utav en vän. (Vet inte riktigt vart han köpte det) Smält ihop vaxet och oljan i ett vattenbad. När du inte ser vaxet mer så kan du ta bort det från värmen. Det här kan med fördel göras någon dag innan och förvaras i skafferiet.

Steg 3: Boka en tvätttid. Ja du läste rätt! Har du dock en torktumlare hemma så kan du skippa detta.

Steg 4: Ta en valnötsstor klick "rope-goo" och kladda in handflatorna. Ta sen ett rep och dra det genom händerna och på så sätt täcka repen jämnt med "rope-goo". Stoppa sedan repet i en tvättpåse. Repetera för ytterliggare rep, dock i separata påsar.

Steg 5: Torktumla repen 60-90 minuter. På torktumlaren som finns i min tvättstuga valde jag tidsprogrammet och hög värme.
Rensa luddfiltret på torktumlaren när den gått klart.

Steg 6: Tumla repen ytterliggare 60-90 minuter och rensa filtret igen.
Nu kan du kolla hur repen ser ut. Om det fortfarande finns mycket småfibrer på dom så kan du tumla dom ytterligare 30 minuter.

Steg 7: Bränn bort dom sista fibrerna. Jag använder mig av ett portabelt gas-kök och drar repet genom en blå gaslåga 3-4ggr. Jobba hellre snabbt än för långsamt.

Steg 8: Fukta en trasa lätt med Jojoba-olja och dra repet genom trasan åt båda hållen.

Steg 9: Häng upp och vädra repen. Dom luktar lite efter steg 7. Det kommer att försvinna inom någon vecka eller två.

Disclaimer: Jag ansvarar inte för dina rep! Det här är enbart hur jag har gjort och det har funkat bra för mig. =)
Hur jag tar hand om mina rep

Tillagd 27 sep 2022   Guider, tips och instruktioner   #Hantverk/pyssel #Shibari/Kinbaku

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
26 apr: Lesbian Visibility Day
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis  Om DS  Regler  Feedback / Kontakt  Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2024