Som balsam för själen
Kanske är det kontinuiteten som lugnar mitt sinne. Kanske är det de snabba vändningarna och oförutsägbara som får mig att känna igen mig. Oavsett vilket finns det en författare som har allt. Oavsett sinnesstämning ger hennes böcker precis den dos trygghet, spänning och verklighetsflykt jag behöver. Jag talar självklart om The One And Only – Denise Rudberg.

STHLM QUEENS Simon tar vid i på ett blomstrande Östermalm. Två unga själar möts och det är kärlek vid första ögonkastet. Månader senare bor paret tillsammans i Simones lägenhet hon fått hjälp att köpa av sina föräldrar under tiden hon studerar på universitetet. Den spirande romansen byta dock ut mot en allt mer destruktiv tillvaro för Simone allt eftersom hennes kärlek blir allt mer kontrollerande. Förblindad av kärleken till sin älskade kämpar hon för att klara av sina studier och upprätthålla kontakten med sina vänner, allt samtidigt som hon lär känna den mystiske kusinen till bästa vännens pojkvän. När det som inte får hända – iallafall inte än på ett bra tag – inträffar tar hennes relation med pojkvännen en oväntad vändning.

STHLM QUEENS Simone är den andra fristående delen i Denise Rudbergs triologi STHLM QUEENS.


Med sin smidiga utformning i ett relativt kort format lyckas Denise Rudberg sammanfläta en omvälvande multiplotstory med hög igenkänningsfaktor. Storyn är medryckande och lika lätt att känna igen sig i som att som utomstående bli ordentligt upprörd över. Formatet får läsaren att känner sig smart, samtidigt som hon serveras oväntade överraskningar i de snabba vändningarna. Boken håller en röd tråd genom hela berättelsen, som knyts samman i en nagelbitande upplösning där man bara vill läsa mer.

Det som förvånade, och också skämde mig, va de slående likheterna i protagonisten Simones förhållande och ett av mina tidigare förhållanden. Resonemangen är snarlika de jag själv hade, liksom den blindhet över den verkliga situationen Simone tycks leva i. När jag slog ihop boken kände jag mig både lättad, arg och ledsen på samma gång. STHLM QUEENS må vara en fiktiv historia, men den fick mig verkligen fundera över hur jag ser på mig själv och andra.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att STHLM QUEENS är en omvälvande verklighetscheck som borde läsas av alla – unga, som vuxna.


Denise Rudbergs förmåga att skapa intriger ut ett trovärdigt senario, tillsammans med välarbetade karaktärer, som både känns mänskliga och relaterbara – även där kön, yrke och åldersskillnad mellan läsare och protagonist skiljer sig – gör Denise till en av mina absoluta favoritförfattare, nationellt som internationellt.

Författarens egna ord om alstret:
STHLM QUEENS

Print  Alster ID 30201  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.