Är Dekadance insnöat på dresscode och regler?
Min hjärna drog igång, till viss del ett svar på kommentaren men kanske mer för mig själv. Jag har gått på Dekadance sedan 2009, suttit som ledamot och vice ordförande i styrelsen under tre år och är nu ordförande. För att förtydliga är detta mina reflektioner, inte styrelsens, trots mina användanden av jag/vi/de.

För mig är det också så många olika delar i svaret att jag nog inte lyckas få med alla på första försöket.

Frågan om dresscode:
Dekadance är en fetischklubb med materialfetischism som 70% (+/- 30%) av konceptet. Ibland tar vi en temafest med lite annan inriktning som Art Deka eller Macabre vilket inte alltid gör frågor om dresscode enklare men vi har en vision vi vill förmedla. Men läder/lack/latex/gummi/uniformer m.m. är liksom vad vi är. Darkroom, lekmöbler, dansgolv o annat är ju saker vi lägger till som vi vill. Sittande styrelse är ju de som har i uppdrag att tolka stadgarna och skapa något vi/de själva vill uppleva inom ramen för föreningens mål.

Jag tänker lite såhär. Du ska ha ett bröllop, på det bröllopet vill du ha dresscode kavaj så folk gör sig till lite extra och det är en härligt uppklädd nivå på din fest. Till samma fest lägger du omkring 4 veckors arbetstid tillsammans med dina nära och kära. Om gästerna ska klä upp sig, då fixar du festen för att passa dem, de ska känna att de inte klätt upp sig i onödan.
När festen kommer så anländer två gäster i hawaiiskjorta och sandaler. De kom på för sent att de inte hade kläder enligt DIN dresscode och blir nu sura för att du inte vill släppa in dem 🙂 Och de ser till att få hela drevet med sig om hur elitistisk du är och vilken liten elit du tillhör och tilltalar . . Det är ju deras festklädsel. . .

Kanske inte en 100%ig liknelse men jag hoppas ni förstår, det är sjukt mycket arbete för styrelse och roddare att ordna en fest, vi vill att även gästerna anstränger sig.

Regler:
Dekadance jobbar alltid i lokaler med serveringstillstånd, vi håller inte någon form av svartklubb eller säljer öl från eget förråd. EN gång har vi roddat med eget tillstånd vilket var ett enormt extraarbete som jag tror vi gärna slipper framöver. Det gör att en del av reglerna bygger på att lokalägaren ska vara ok med de saker vi vill ha på vår fest. Sen kan det vara eldshow, darkroom, piskställningar, avklädd dresscode eller konfettiregn.
Del två är att vi har många som tyvärr inte förstår vad samtycke är, fortfarande, 2021. Därav att vi om och om igen till exempel måste förklara vad som gäller i darkroom, får man visa kön, får man knulla på bardisken, ber gäster klädda i underkläder om att bli tafsade på, är din favoritfetisch inte vår?

Så, det här är mina tankar under en period då jag och många med mig längtar efter att få ses igen, dansa, kramas, festa, binda eller vad som en fest av Dekadance kan vara för var och en. Tack för er tid, delge gärna era tankar kring vad jag skrivit.

Författarens egna ord om alstret:
Häromdagen diskuterade jag klubbscenen med en klok person. Hen förde upp att många sagt att Dekadance är insnöat på dresscode och regler.

Print  Alster ID 29761  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.