Medusa och hennes tragiska öde
Medusa var en vacker grekisk adelskvinna troligen från Aeolis i södra Mysia (Asia minor) som blev förbannad av gudarna till att bli en gorgon. Vad förbannelsen betyder egentligen har diskuterats av olika grekiska filosofer och historiker. I vissa fall så är det bara ögonen, håret och naglarna som ändrades medan i andra så blev hon ett groteskt monster, men i båda fallen så förvandlade hon sina offer till sten. Symboliken bakom att förvandlas till sten tros vara att viss typ av reaktion till skräck, panik och stress är att man blir tillfälligt paralyserad (speciellt när det gäller fobier), då man blir stilla som en sten. I en av berättelserna så är hon Poseidons älskarinna som blir straffad av Athena, medan i andra versioner så blir hon straffad av Athena och Hera för att Medusas mor skryter om sina döttrars skönheter, som påstås vara i högre standard än Hera, Athena och Afrodite. Hon blir sedan dödad av Perseus. I många av fallen så beskrivs Medusa som ett oskyldigt offer som mötte ett fruktansvärt öde till mötes på grund av som mors hybris (grovt högmod).

Mitt projekt fokuserar på denna version som jag ser som mer logisk och är versionen som är minst utforskad. Jag började med att kika på symbolismen och även kring en möjlig samhällsroll för Medusa och det fanns en passade sådan. Medusa beskrivs med ett hår likt slingrande ormar, som oftast blir taget bokstavligt, dock så finns det en historisk frisyr som skulle kunna likna en sådan, dread locks, som var rätt vanligt hos grekiska soldater och vissa kvinnor.Jag valde att ge henne det tillsammans med bronstoppar i form av ormhuvuden som bygger upp symbolismen. Jag valde ögonen, läpparna och halsen för att vidare visa de ormlika dragen (dock valde jag bort halsfjällen då det blev för obalanserat och passade inte in estetiskt i bildformen). Läpparnas form ligger mellan en människas läppar och en orms mun samt så har hon gröna huggormsögon.
Skiss på ansiktsdrag och håret.

Kläderna valde jag efter en minoisk statuett av en prästinna som håller i två ormar, klädnaden är öppen vid brösten och i väldigt starka färger, jag valde något mer dova men vackra färger för att visa på en tragisk skönhet. Jag ville visa vilken del av antika Grekland hon var ifrån så jag valde att låta henne hålla en grekisk ritual kniv och ett skypho-persiskt svärd (Acinaces). Dock så valde jag bort kniven mot en sötare huggorm. Jag valde "lättare" halssmycke som ändå visade status och valde en mer smalare "ormliknande" kropp med mjukare rörelser. Hennes ögon är vänliga men med en hotfull kontrast.

Första skiss med hela kroppen, gillade inte konceptet av 2 vassa vapen och den längre halsen så jag valde bort dessa egenskaper.

Den färdiga bilden, älskar färgvalet och även hur oskyldig hon faktiskt ser ut att vara.Jag valde en referens bild som inte var den mest gynnsamma men det gick för sig ändå. Men älskar dem ögonen.


Jag är nöjd med bilden och jag älskade att färglägga den även om jag var nervös kring hudtonerna, men jag är nöjd.

Obs! Medusa på bilden är 20 år eller mer!

Författarens egna ord om alstret:
Medusa var en vacker kvinna som gick ett öde till möte pga hennes mors hybris, hon och hennes systrar blev de första gorgonerna

Print  Alster ID 25041  Abuseanmäl 

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.
Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.