Darksides guide till Stockholm Pride 2017

Från många olika källor sammanställs programpunkter som kan vara av extra intresse för Darksiders. Innehåller även sådant du inte hittar i det officiella programmet! Uppdateras löpande.

Om du vill lägga till en programpunkt, komplettera eller korrigera information, kontakta David.


Stockholm Pride 2017 äger rum mellan den 31 juli och 6 augusti. I Pride House (beläget i Kulturhuset vid Sergels Torg) ges seminarier och föreläsningar och i Pride Park (beläget på Östermalms IP) är det mer festival och folkfest. Många andra aktörer arrangerar dessutom fester och liknande på olika håll i Stockholm. Den 2-5 augusti arrangeras BDSM-, fetisch- och kinkyfestivalområdet Kinkykvarteret som en del av Pride Park. För att komma in i Pride Park måste man ha festivalbiljett, vilken säljs för hela veckan eller för enstaka dagar. Läs mer om prideveckan i evenemanget: Stockholm Pride med Kinkykvarteret.

Här ser du programpunkter som kan vara av extra intresse för BDSM-, fetisch- och läderkulturen; varav en hel del du inte hittar i officiella program:
Lördag 29 juli


Club Sade: Traditionell picknick i Hagaparken
Vid Koppartälten, Hagaparken, Solna.
Traditionell Club Sade-picknick i Hagaparken. Lördagen 29 juli från klockan 13.00 och framåt Packa med gott och äta och dricka och något att sitta på så ses vi nedanför koppartälten. Det finns en servering i Koppartälten om man föredrar att köpa på plats. Kika efter vår flagga som vajar i trädet vid "våran" plats bakom koppartälten. Välkomna önskar Club Sade. Ingen föranmälan. Ingen entréavgiftpå picknickträffar. Inget medlemskap krävs. Ingen dresscode. Vid ösregn ställs denna aktivitet in.

KinkyGarageBar - Military Pride
Barnängsgatan 9b, 21:00 - 04:30
Vi startar firandet av pride veckan genom slå upp dörrarna för våran första lördagsfest Miltary pride!Ta på dig finaste stridsuniformen och piffa till den med regnbågar och acceptans.Vi välkomnar också folk i fetish kläder men rekomenderar att följa vårat tema combat! VI i Crew är otroligt peppade för denna festen och hoppas att ni kommer ha lika roligt som oss! Insläpp mellan 21:00 och 24:00. Öppet till 04:30. Medlemskap och medlemskort krävs för besök! Vi öppnar 30 min innan, alltså 20.30 för de som är godkända i nätverket och vill lösa medlemskort. Detta är BARA öppet i 30 min, och enbart för nyregistrering. Inga som redan har kort kommer in under detta tillfälle. Förköp finns att köpa i baren för 180kr. 250 kr i dörren festdagen. Desscode: Military, combat. Inga vardagskläder, kan du gå ut i dina kläder utan att få blickar så kommer du inte in! Fetish kläder och unifrom gäller. INGA nya medlemmar, så inga +1 gäster kommer in på detta event. Vi ansvarar inte för felköp.. CASH ONLY. Skåp och omklädningsrum finns, ta med eget hänglås,. Mobil och fotoförbud

Nur männer #3 Pre-Pride Party
Barnängsgatan 19, 23:50 - 08:00
Nur Männer - Men Only - After hours techno club: Your new hot techno sauna club for men only kicking off the Stockholm Pride week 2017! With bar, lounge, two dance floors, chill out, darkrooms and of course a sauna. It's going to be hot, so bring a pair of shorts, or dare to strip down to your undies… And to celebrate Pride, we'll open up the doors to the Disco Dungeon! Tickets: billetto.se/e/nur-manner-3-pre-pride-party-… Pre-sale & Early bird: Bronx members (Pre-sale ticket) 150kr. Non-members – Early bird (Limited amount) 150kr. Non-members (Pre-sale ticket) 200kr. At the door: Bronx members 200kr. Non-members 250kr. For ticket type "Bronx members" you must show your valid Bronx membership card at the entrance, or you will need to top up for a "Non-members ticket"! No wardrobe, but over 100 lockers available, so bring your own lock! Remember, sharing is caring, so please share locker with your friends. We accept both cash and cards in the entrance, but it's cash only in the bar! billetto.se/e/nur-manner-3-pre-pride-party-…
Söndag 30 juli


KGB Presents: Chill'Out Sunday with Texas Sauna
Barnängsgatan 9b, 16:00 - 23:00
Äntligen välkomnar vi en mixbastu och ett skönt söndagshäng på Stockholms-scenen. KGB och Texas öppnar sina lokaler för par och singlar av alla kön och sexualiteter. Njut av såväl Texas bastu och privata rum som KGB's bar och kors. En varm bastu, välfylld bar, filmvisning, lekmöbler och möjlighet till massage. Ta med dig vännerna, din lekkamrat eller älsklingen! Insläpp mellan 16:00 och 21:00 Öppet till 23.00 Ingen dresscode (Ej naket i KGB's lokal) Medlemskap i nätverket KGB Sweden krävs för besök! Ansök senast 48 timmar innan event.
Måndag 31 juli


Relationsanarki - relationer utan regler
Panorama, Pride House, mån 31 jul 13:00–13:45
Föredraget handlar om synen på livet, individen och relationer mellan individer som ledar fram till relationsanarki. Självbestämmelse, autenticitet, integritet, glädje, acceptans, överflöde, flexibilitet, empati och utveckling är centrala teman.

(S)existentiellt – Relationer på riktigt
Galleri 3, Pride House, mån 31 jul 13:00–13:45
Den här föreläsningen går inte till botten med vad det innebär att leva i radikala relationer, men visar att de inte ser ut som du tror. Det handlar inte om att leva gränsöverskridande på ett sätt som alltid syns utåt, utan om att leva på ett sätt som känns rätt inuti. Martina Hallin från RFSU Fria Relationsgruppen talar om hur fria relationer ur ett existentiellt perspektiv handlar att själv välja hur du vill leva.

Sexleksaker för kuk och anal
Konferensrum 1, Pride House, mån 31 jul 14:00–15:45
RFSL bjuder in till en workshop om sexleksaker för kuk och anal. Du kommer att få klämma och känna på olika leksaker och kunna ställa frågor och lära dig mer om njutning, sex, kondomer och glid. Välkommen - det kommer garanterat bli kul!

Wish Pride Picknick
Tullgårdsparken (T-bana Skanstull), kl 17 - 20
Måndag 31:a juli kl 17 anordnar Wish picknick i Tullgårdsparken (T-bana Skanstull). Kom och häng med oss i dagsljus, ta med dig egen valfri mat och dryck, stanna så länge du vill. Vi ordnar med filtar att sitta på och en och annan grill som glöder fint för den som vill äta något varmt och grillat. Kom och umgås, ett perfekt sätt att knyta nya kontakter och peppa inför Pride! Önskar du mer info kontakta oss på wishutskick@gmail.com. Club Wish drivs av en separatistisk förening för personer som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och/eller intersex och lever med sin identitet i sin vardag, och som har ett intresse för BDSM och fetischism.

SLM Pride Pub
Wollmar Yxkullsgatan 18, kl 20-01
Varmt välkomna till årets Pride pub. Kom förbi på måndagen och ladda inför att parken öppnas och alla de andra kvällarna på Prideveckan. Är du inte redan medlem? Då måste du ansöka om medlemskap på vår hemsida innan kl 18:00 samma kväll du tänkt besöka oss.Ansökan ligger kvar i 30 dagar. Du hittar ansökan här: members.slmstockholm.se/application/
Tisdag 1 augusti


Är vi redo för en bred hbtq-rörelse?
Hörsalen, Pride House, tis 1 aug 12:00–12:45
Finns det några gränser för hur bred hbtq-rörelsen kan vara? Får alla vara med eller bör vi lämna vissa utanför?

"Monstret" - en film om blodfetischism INSTÄLLD - VISAS ONSDAG KL 12
Klarabiografen, Pride House, tis 1 aug 13:00 Ons 2 aug kl 12:00
I den här unika dokumentären av Johan Palmgren och Lisa Gustavsson följer vi processen att komma ut som bloddrickare. Ett liv av förnekelse ska förvandlas till acceptans, av sig själv och av sin omgivning. Elena tänder på att dricka andra människors blod. Det är något hon gjort sedan hon var barn och det får henne att känna sig som ett monster. Ömt berättat om självhat och att acceptera sig själv som man är, inför sig själv och omvärlden. Läs mer om filmen och se trailer här: www.themonster.se/

Intro till Shibari - Kom varandra närmare med rep
Galleri 3, Pride House, tis 1 aug 15:00–16:45
Denna introduktion kommer bestå utav en lättsam och lekfull väg in i rep. Där vi tillsammans utforskar vad som händer i oss och i andra när vi vågar ta steget ifrån prestation och krav och istället utforskar utifrån våra egna förutsättningar. Med enkla övningar men utmanande tankar hoppas vi kunna introducera rep och intimitet för en ännu bredare publik.

Get to know the dick, pussy and anus
Soppteatern, Pride House, tis 1 aug 16:00–17:45

Att samlas under en flagg - får jag va med?
Foajé 3, Pride House, tis 1 aug 17:00–17:45
Om enighet och splittring inom HBTQ-communityt med fokus på Bi, Queer och Pan.

Klitoris i teori och praktik del 1
Galleri Underlandet, Pride House, tis 1 aug 17:00–17:45
I två spännande seminarier pratar vi om klitoris. Seminariet del 1 “klitoris i teori” kommer att handla om klitoris historia, hur den fungerar samt kunskap om anatomi och fysiologi.

Ponnyfys i Karlbergsparken
Karlbergs slottspark, Solna, kl 17:30 - 19:00
Pony play i paddocken i Karlbergs slottspark: Om du kommer men kommer senare än ca 45 min efter start vänligen säg till i förväg så att vi vet att vänta på dig ifall vi är klara tidigare. Paddocken ligger precis bredvid tennisbanan. Nybörjare och erfarna, ensamma eller medsläpad partner - alla är välkomna. Vi gör vårt bästa för att se till att man kan få lite tillfälle till utlevnad. Vill du bara titta på är du varmt välkommen ändå. Klädsel - tänk på att vi är offentligt och i militär park så ingen lack eller latex. Klä dig efter väder om du vill vara bekväm. Behöver du låna utrustning vänligen säg till i förväg. Vid regn/minusgrader ställs eventet in, så håll koll på kalendariet.

Wish förhäng
Restaurangen Side Track på Wollmar Yxkullsgatan 7, från kl 19:00
Förhäng inför kvällens Wish-fest som äger rum kl 20:00 på Wollmar Yxkullsgatan 18 (se nedan)

Stockholm Cigar Men
Barnängsgatan 9b, kl 20-01

Wish Pride Uniform
Wollmar Yxkullsgatan 18, 20:00 - 01:00
Sjuksköterske-, polis-, militär- och skoluniformer alla på samma ställe? Absolut! Årets pridefest med uniformstema är helt rätt ställe för att visa upp och betrakta snygga och sexiga uniformer. Givetvis går det också bra att klä sig enligt Wishs ordinarie dresscode men vi uppmuntrar den som kan och vill till att följa temat. Under kvällen kommer en DJ stå för musiken! Förhäng: 19:00 på Sidetrack. Lokal: SLM’s klubblokal på Wollmar Yxkullsgatan 18 (grå garageport, ring på klockan så öppnar vi) Inträde: 80 kr inklusive garderob. Medlemskap i Wish kostar 100 kr/år och du måste ha ett giltigt medlemskap för att delta eller ansöka om medlemsskap minst fyra timmar före festen börjar via detta formulär. Ansökan är giltig i 45 dagar. Åldersgräns: 18 år. Dresscode: Uniform eller Wishs ordinarie dresscode (mer information) Kontakt: wishutskick@gmail.com Kom ihåg: Ta med kontanter!
Onsdag 2 augusti


"Monstret" - en film om blodfetischism (Tidsändrad till detta tillfälle)
Klarabiografen, Pride House, ons 2 aug 12:00–12:45
I den här unika dokumentären av Johan Palmgren och Lisa Gustavsson följer vi processen att komma ut som bloddrickare. Ett liv av förnekelse ska förvandlas till acceptans, av sig själv och av sin omgivning. Elena tänder på att dricka andra människors blod. Det är något hon gjort sedan hon var barn och det får henne att känna sig som ett monster. Ömt berättat om självhat och att acceptera sig själv som man är, inför sig själv och omvärlden. Läs mer om filmen och se trailer här: www.themonster.se/

Sexual orientation, gender identity and expression – should employers care?
Studion, Pride House, ons 2 aug 12:00–12:45
Working with diversity from a broad perspective has become increasingly common in our workplaces. Having a clear LGBT focus is not as common. Why should we work with LGBT-issues in the workplace? Are these even necessary to talk about? If yes – how should we approach them? Come to Pride House to discuss with us. We want to hear what you think. Although the workshop will be held in English, you will be able to ask questions and participate in Swedish if you prefer. There will be people who can translate on site.

Redo. Vad blir DITT nästa steg?
Foajé 3, Pride House, ons 2 aug 12:00–12:45

Snuskbingo
Panorama, Pride House, ons 2 aug 13:00–14:45
Fabulösa RFSL och RFSL Ungdom med sina fabulöst sexkunniga gästar än en gång Stockholm Pride med sitt legendariska Snuskbingo! Förutom möjligheten att vinna fantastiska priser kommer alla deltagare dessutom få het kunskap om sex och säkrare sex, kanske höra snuskiga vitsar och spela bingo på ett sätt som ni garanterat aldrig spelat det tidigare. Även inslag av inte så snuskiga saker kan förekomma.

Boot blacking
Kinkykvarteret, 15:30 - 00:00
Den populära skoputsarstationen i Kinkykvarteret poppar up i år igen! Håll ögonen öppna för att få de snyggaste och mest skinande skorna i parken!

Prova på Rep
Kinkykvarteret, ons 2 aug 15:30–00:00
Prova-på rep med Peer Rope Stockholm. Nyfiken på rep? Kom till Kinkykvarterets rephörna och bli bunden av en av medlemmarna i Peer Rope Stockholm. Från det att parken öppnar varje dag tills att den stänger finns vi i rephörnan i Kinkykvarteret och binder med alla som vill. Kom och bli bunden, se på repshow eller prata med vänner.

Peer Rope Pop up show
Kinkykvarteret, ons 2 aug 15:30–00:00
Mitt i publiken sker spontana performance av medlemmar i Peer Rope Stockholm. Se på nära håll hur det känns att bli bunden och uppvisad.

Prova På Hörnan
Kinkykvarteret, ons 2 aug 15:30–00:00
Club Sade och Club Wish låter alla nyfikna prova på lite smisk och pisk under hela festivalen! Eller varför inte ta en liten time-out och sitta i en bur en stund? Känna på hur det är att stå uppspänd på ett S:t Andrews kors? BDSM hörnan är bemannad så gott som hela tiden, men det är nog bäst att kolla läget ofta så man inte missar nåt spännande! Erfarna piskare och smiskare finns för att svara på alla dina frågor.

Sulky med Minuette & Aaleyah
Kinkykvarteret, ons 2 aug 15:30–22:00
Minuette och Aaleyah har hållit på med pony play sedan 2011 och medverkat bl a i Fråga Olle, Outsiders och Aftonbladet. De håller ofta ponnyträffar i Stockholm med dressyr, sulkykörning, hoppning och stockdragning. Språk - Hästarna talar svenska, engelska, tyska och franska. Område: Vi rör oss runt hela Prideområdet. Kommer både att plocka upp folk från KK men även ragga passagerare utanför KK – framförallt barnen brukar vara mycket uppskattande av oss… Testa att åka sulky med Minuette och Aaleyah: Är du lite nyfiken på vad pony play kan innebära? Minuette och Aaleyah har med sig sin sulky. Passa på att prova hur det känns att åka häst och vagn med mänskliga hästar. De kommer att springa runt på Prideområdet från strax efter start och så länge de hittar passagerare/det finns tillräckligt med utrymme att framföra vagnen. Detta brukar vara mycket uppskattat speciellt av barnen. Hästarna talar svenska, engelska, tyska och franska.

Introduktion till repbondage
Kinkykvarteret, ons 2 aug 16:00–16:45
Maria Kedvall är en av arrangörerna i Peer Rope Stockholm och instruktör i Stockhom Kinbaku Studios. Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand.Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios.

Flogging 101
Kinkykvarteret, ons 2 aug 16:00–17:00
Fröken Q har tidigare hållit workshops om floggingens grunder på både Pride, fetish weekend, Wish Xxl och lokala organisationers fester och temakvällar. Känner sig lika hemma på bägge sidorna av en flogger. Varierar sig mellan grundläggande flogging, florentin och powerflogging. Nyfiken på vad en flogger är och hur den kan användas? Kanske ett av de mest mångsidiga redskapen innom bdsm. Nu kan du få chansen att lära dig hur du kan använda den sensuellt eller smärtsamt, lekfullt eller retfullt. Endast fantasin begränsar dig. Denna workshop ger inte tillfälle attsjälv pröva på utan ger dig som är nybörjare en kort introduktion.till hur du kan lära dig hantera en flogger.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, ons 2 aug 16:30–17:30
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Pride på Zita: Dyke Hard
Zita Folkets Bio (Birger Jarlsgatan 37), ons 2 aug 17:00–18:22
Vi får följa Peggy, Scotty och Bandito (a.k.a. rockbandet Dyke Hard) som precis blivit dumpade av deras minst sagt excentriska och megalomaniska sångerska Riff. Panka och uppgivna hittar de ett plakat om en musiktävling i huvudstaden där förstapriset är både en hederfylld titel och en maffig summa pengar. Tillsammans ger de sig av på en äventyrsfylld road trip med många fantastiska och osannolika möten.

Invigning av Kinkykvarteret
Kinkykvarteret, kl 20:30
Invigningsceremoni: En ikon i BDSM-kulturen äntrar scenen och inviger årets Kinkykvarter. Vem kan det vara? :-)

Djuriska subkulturer & sexualitet
Kinkykvarteret, ons 2 aug 18:30–19:15
Nyfiken på djuriska lekar eller utklädnader? Här presenteras olika djuriska subkulturer som pet play, primal play, furry och otherkin, och hur de kan överlappa med bdsm/fetischism-kulturen. Även en del statistik kring hur förekommande det är med hbtq och zoofili i dessa subkulturer kommer att diskuteras. Nybörjarvänliga tips för den som vill börja med erotiska rollspel med djuriska teman. Finns även tillfälle att titta på och testa djuriska accessoarer i efterhand!

Stockholm Spanking & Flogging - Öppethus i ateljén
Nära Årstabergs station, kl 19 - 00
Välkommen till öppet hus i ateljén - en lekfull plats för BDSM-utlevnad. Lokalen rymmer max 40. Väntelista finns efter att det finns fler än 40 på deltagarlistan, Så VIKTIGT ra bort dig från deltagarlistan, så fort du vet att du inte.kan komma, så någon snnan får komma. Hos oss trivs alla läggningar, ykinmkbykyo. Kom och koppla av eller kom och utveckla o utmana dig själv. Ateljé i två våningar. Cool lokal med många suspensionspunkter dig som gillar rep och lekstationer, burar och kors i två våningar. Bra musik. Ateljén har nu mer toa/dusch specialbyggd för sessioner, det finns upphängnings-möjlighet där inne. Dresscode: Minimum black, korsett, lack, latex, läder, lingerie, kostym, uniform, naken (ta med handduk att sitta på). Undantag till dresscode går att göra någon onsdagskväll, Kom dock helst med något som bidrar till stämningen. Anmälan: Görs via PM till arrangörerna eller att man skriver att du deltar i evenemangets Darkside-event.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, ons 2 aug 21:00–22:00
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm
Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Konsert: Rein
Pride Park, ons 2 aug 22:30–23:00
Förra året släppte hon sin självbetitlade debut-EP och har väckt ett stort medialt intresse. Med två P3 Guld nomineringar och sin senaste EP – Freedom, intar stjärnskottet inom EBM (Electro body music) Rein Stockholm Prides stora scen.

The Rocky Horror Picture Show - Audience Participation
Zita Folkets Bio (Birger Jarlsgatan 37), ons 2 aug 23:00–tor 3 aug 01:00
Välkommen till Zitas årliga nattvisningar av The Rocky Horror Picture Show! Kom med eller utan rekvisita och smädelser i en oförglömlig föreställning som publiken skapar tillsammans. Från 15 år.

TJEJFEST +18 - BURLESQUE
Hard Rock Café Stockholm, ons 2 aug 23:00–tor 3 aug 03:00
För 15:e året i rad presenterar Katja Gustafsson (festfixare och professionell dj/producent) riktigt härliga & roliga pridefester med det senaste innehållet under Stockholm Pride veckan. I år har jag äran att få hålla festerna på legendariska musikstället Hard Rock Café Stockholm där många musiklegender festat vilt genom åren.

SLM Open House Mixed
Wollmar Yxkullsgatan 18, 22:00 - 03:00
Som traditionen bjuder så har SLM Stockholm mixat öppet hus på onsdagen i Prideveckan. Kom ned och umgås med både tjejjer och killar. Vi slopar kravet på medlemskap men samtliga klädkoder gäller. Tänk på att det blir mycket folk så kom i tid. Entre 100Kr för icke medlemmar och 50Kr för medlemmar. Samtliga klädkoder gäller. Öppet för personer av alla kön.
Torsdag 3 augusti


Polyföreläsningsdag
IOGT-NTO-gården, Klara Södra Kyrkogata 20, tor 3 aug 09:30–17:00
Välkommen till en heldag med föreläsningar och workshops på temat relationer som inkluderar fler än två personer.
Föreläsningar
10.00-10.45 Sexistentiellt – relationer på riktigt
eller radikala relationer för helt vanliga människor
11.00-11.45 Stjärnfamilj - kärnfamilj med nya perspektiv
12.00-12.45 “Vad Leif GW Persson kan lära oss om tvåsamhetsnormens gränsområden.”
13.00-13.45 Vem är du, vem är jag - hur byggs ett vi på det? Föreläsning
14.00-14.45 Säkrare sex för ickemonogama och sexpositiva
15.00-15.45 Polyproblem på riktigt - såna vi faktiskt upplevt
16.00- Speed dejting

Workshops
10.00-10.45 Svartsjuka fördjupande workshop
12.00-13.30 (S)existentiella rummet - Think big, be free, have sex
14.00-14.45 Vem är du, vem är jag - hur byggs ett vi på det? Rent konkret
15.00-16.30 Att möta likasinnade; för lek, allvarliga samtal och flört
Det finns också ett café för dem som bara vill hänga och umgås, där det kommer att finnas enklare fika att köpa.

Hur redo är Stockholm Pride
Foajé 3, Pride House, tor 3 aug 12:00–12:45

Bronx Sauna Pride
Barnängsgatan 19, 12:00 - 06:00
Facilities at BRONX Sauna include Steam and dry sauna, massage service, cruising area & play space with slings, private cabins, dark room, glory holes, free wi-fi, etc.

Cosplay & Könsuttryck: Ett panelsamtal på QueerCon 2017
Brygghuset (Ölmamsellen, 3), tor 3 aug 13:00–15:00
Vi diskuterar hur cosplay kan användas inom HBTQ-sammanhang. Under samtalet kommer ni att få höra paneldeltagarna reflektera kring frågor som berör hur cosplay kan användas som ett sätt att utforska identiteter samt konvent som tryggt rum för HBTQ+ personer.

Boot blacking
Kinkykvarteret, 14:00 - 00:00
Den populära skoputsarstationen i Kinkykvarteret poppar up i år igen! Håll ögonen öppna för att få de snyggaste och mest skinande skorna i parken!

Prova På Hörnan
Kinkykvarteret, tor 3 aug 14:00–00:00
Club Sade och Club Wish låter alla nyfikna prova på lite smisk och pisk under hela festivalen! Eller varför inte ta en liten time-out och sitta i en bur en stund? Känna på hur det är att stå uppspänd på ett S:t Andrews kors? BDSM hörnan är bemannad så gott som hela tiden, men det är nog bäst att kolla läget ofta så man inte missar nåt spännande! Erfarna piskare och smiskare finns för att svara på alla dina frågor.

Peer Rope Pop up show
Kinkykvarteret, tor 3 aug 14:00–00:00
Mitt i publiken sker spontana performance av medlemmar i Peer Rope Stockholm. Se på nära håll hur det känns att bli bunden och uppvisad.

Prova på Rep
Kinkykvarteret, tor 3 aug 14:00–00:00
Prova-på rep med Peer Rope Stockholm. Nyfiken på rep? Kom till Kinkykvarterets rephörna och bli bunden av en av medlemmarna i Peer Rope Stockholm. Från det att parken öppnar varje dag tills att den stänger finns vi i rephörnan i Kinkykvarteret och binder med alla som vill. Kom och bli bunden, se på repshow eller prata med vänner.

Flogging 101 (Eng)
Kinkykvarteret, tor 3 aug 14:00–15:00

Meet the Pony!
Kinkykvarteret, tor 3 aug 14:00–22:00
Den mänskliga ponnyn Aaleyah kommer att trava runt i Kinkykvarteret och Pride Park och sprida solsken och glädje och berätta för alla nyfikna vad "ponyplay" innebär samt visa utrustning och tillbehör

Nålföreläsning
Kinkykvarteret, tor 3 aug 15:30–16:15
Denna föreläsning/workshop lär ut grunderna för needleplay, dvs utlevnad med primärt kanyler som penetrerar huden på ett eller annat sätt. Detta är en av få praktiker en inte kan "värma upp" inom utan generellt ger denna typ av utlevnad ofta ett stort adrenalin- och endorfinpåslag väldigt fort, vilket för många är tjusningen. För vissa andra är det smärtan eller blodet och det kan även vara det basala i rädslan/känslan att ett föremål går igenom huden. Eller varför inte det rent estetiska, det kan vara otroligt vackert när man skapar mönster med kroppen som canvas! Framförallt är det på gränsen av vad väldigt många känner är ok och det i sig kan få många utövare att uppskatta detta som kink. Det finns lika många anledningar till varför en vill hålla på med needleplay som det finns utövare och vi vill bara ge fler möjligheten att lära sig mer och kanske upptäcka någonting nytt om sig själv. Det kommer ges både teoretisk och praktisk kunskap och de som vill kommer även att få testa på att sticka/bli stuckna. Passar både nybörjare och de som vill utöka sin kunskap inom ämnet.

Flogging/impact Play med KimZ
Kinkykvarteret, tor 3 aug 16:30–17:15
Kom och lyssna på KimZ berätta och demonstrera flogging och impact play. KimZ har hållit flera workshops på temat i Flogging Devils namn och nu låter han alla som är nyfikna få en glimt av vad det handlar om. Du kommer att få möjlighet att se olika varianter av floggers och ställa alla dina frågor.

Klitoris i teori och praktik del 2
Galleri Underlandet, Pride House, tor 3 aug 17:00–17:45
I två spännande seminarier pratar vi om klitoris. Seminariet del 2 om klitoris i praktiken kommer att handla om olika typer av sex som stimulerar klitoris.

Psykologer pratar perversioner
Studion, Pride House, tor 3 aug 17:00–17:45
Hur går BDSM och psykisk hälsa ihop? Och BDSM och psykisk ohälsa? Vad kan du som kinkster vilja veta utifrån ett psykologiskt perspektiv? Vad behöver du som kliniker och behandlare veta om BDSM när du träffar patienter och klienter? I panelen samtalar fyra psykologer och psykologstudenter om BDSM. Det blir även möjlighet att ställa frågor till panelen.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, tor 3 aug 17:00–18:00
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

No Hands – Psykisk dominans 101
Kinkykvarteret, tor 3 aug 17:00–18:00
Det sägs ofta att det mesta av BDSM utlevnaden sitter i psyket. Men hur gör man då? I den här föreläsningen ges en introduktion till pyskisk dominans. Vad är det och vad kan det vara? Vad behövs för att det ska bli bra och vad kan man göra om det går dåligt? Vi utforskar begrepp som makt, underkastelse, headspace och skam.

Pride på Zita: Tom of Finland
Zita Folkets Bio, tor 3 aug 17:00–18:55
Touko Laaksonen har tjänstgjort som officer under andra världskrigets svåra år i Finland, men livet som följer efteråt visar sig lika tufft. Efterkrigstidens Helsingfors erbjuder ett högst begränsat livsrum för unga homosexuella män som Touko, med en vardag av förföljelse och hot om straffpåföljder. Under pseudonymen "Tom of Finland" finner han ett sätt för åtrå och längtan att komma till uttryck; i sin konst gestaltar han homoerotiska läderfantasier.

Polymingel
O'Learys Gamla Stan, Järntorgsgatan 5, kl 18-23
Årets största polyfest i Stockholm! Enkelt, varmt och inte det minsta pretentiöst. Kom som du är och var flersam! Rutinerad, nybliven eller än så länge bara nyfiken? Alla är välkomna att festa med polysar, relationsanarkister, vänner, bekanta och folk vi vill hänga med! Minglet äger rum i festvåningen på O'Learys i Gamla Stan. Vi hanterar enbart kontanter i kassan. Åldersgräns 18 år. Varmt välkomna!

Flogging 101
Kinkykvarteret, tor 3 aug 18:00–19:00
Fröken Q har tidigare hållit workshops om floggingens grunder på både Pride, fetish weekend, Wish Xxl och lokala organisationers fester och temakvällar. Känner sig lika hemma på bägge sidorna av en flogger. Varierar sig mellan grundläggande flogging, florentin och powerflogging. Nyfiken på vad en flogger är och hur den kan användas? Kanske ett av de mest mångsidiga redskapen innom bdsm. Nu kan du få chansen att lära dig hur du kan använda den sensuellt eller smärtsamt, lekfullt eller retfullt. Endast fantasin begränsar dig. Denna workshop ger inte tillfälle attsjälv pröva på utan ger dig som är nybörjare en kort introduktion.till hur du kan lära dig hantera en flogger.

Allt du behöver veta om strap-on sex
Kinkykvarteret, tor 3 aug 18:15–19:00
Vilket harness passar dig? Vilken dildo ger bäst utdelning och framförallt, hur gör en egentligen? Vi utlovar allt från tekniska tips till hur vi knullar på ett säkert sätt. Utrymme finns för frågor och att dela med sig av sina egna tips. Suzanne Larsdotter och Malinda Flodman

Informationsträff om trans gear
Kinkykvarteret, tor 3 aug 20:00–20:45
Informationsträff om trans gear. En informationsträff för dig som är intresserad av att köpa binders, packers med mera. Kom och lyssna på transbloggaren Jonathan som berättar om hur en gör, vad som finns att välja på och hur det kan kännas. Du får också möjlighet att titta närmare på och känna på olika produkter som finns på marknaden. En programpunkt i samarbete med Justine&Juliette.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, tor 3 aug 20:00–21:00
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Separatistisk introduktion till repbondage (Kvinnor)
Kinkykvarteret, tor 3 aug 21:00–21:45
Separatistisk introduktion till repbondage: En workshop för kvinnor, transpersoner och intersexuella. Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios.

SLM Open House Men Only
Wollmar Yxkullsgatan 18, 22:00 - 03:00
Som traditionen bjuder så har SLM Stockholm öppet hus för killar på torsdagen i Prideveckan. Vi slopar kravet på medlemskap men samtliga klädkoder gäller. Tänk på att det blir mycket folk så kom i tid. Entre 100Kr för icke medlemmar och 50Kr för medlemmar. Samtliga klädkoder. Endast killar

Att arrangera hemma hos-fester av BDSM-typ
Kinkykvarteret, kl 22:00
Att delta eller själv arrangera hemma-hos-BDSM-fester. Vi är ett nätverk med BDSM utövare, som går på och arrangerar fester. Du får veta hur det går till och vad nätverket har att erbjuda.

QUEENS NIGHT - DRAG RACE
Hard Rock Café Stockholm, tor 3 aug 23:00–fre 4 aug 03:00
Buckle up, all of you fabulous people! Thursday we will be hosing our very own take on Drag Race, featuring your hostesses with the mostest, Admira Thunderpussy, Reine Tapper and Madame Heinz! These lovely ladies of the Stockholm drag scene will be performing both individually and together like never seen before. But what kind of drag race would this be without a little healthy competition? All three of our queens will be picking out random members of the audience and doing the fastest drag makeovers you have ever seen. THEN, it’s up to you, the audience, to vote on which Queen bedazzled their protégé the best, in the following categories: Best Lipsync For Your Life, Best Walk, and Best “Hidden Talent” where our audience volunteer will show us their most prized skills . And speaking of prizes, both members of each team will have the chance to win spectacular prizes, so if you’re planning on volunteering, make sure you’re in it to win it, because these ladies can be fierce when it comes to free stuff. So slap on your favorite pair of heels and fake lashes and make sure you get yourselves over to The Hard Rock Café, in Stockholm, on Thursday, August 3rd, for an extravaganza bonanza you won’t want to miss!

ФОМО 1 YEAR Pride Weekend Afterparties
Kulturgården, repslagarevägen 7, Solna, tor 3 aug, fre 4 aug och lör 5 aug kl 23:59–08:00
One year has passed since we began to indulge our inclusive subcultural concept in music, dance, freedom and arts. Since our inception, every gathering has been unforgettable, both aesthetically and emotionally. This will be celebrated by giving you 3 nights of events during Stockholm Pride Weekend, each one unique in both theme and music. August 3 (day 1): Techno Afterparty. August 4 (day 2): KOXБOX. House Underwear Party. Strict dresscode, underwear only. August 5 (day 3): Techno Party. One day ticket presale - 200 sek incl fee. 3 days ticket presale 470 sek incl fee. Tickets are available here: www.fomoclub.se/ No photos!
Fredag 4 augusti


Fetish Friday
Kinkykvarteret, 14 - 01
Kinksters uppmanas att ta med sig sina finaste kläder till KinkyKvarteret och låta gästerna fråga, klämma och känna. Allt för att ge mer kunskap om fetishklädsel.

Body Paint
Kinkykvarteret, 14 - 17
Bodypaint, en konstform som kräver tålamod, precision och talang. Missa inte en chans att se ett konstverk skapas på plats.

Lära av pervon - vad kan alla lära sig av BDSM?
Soppteatern, Pride House, fre 4 aug 12:00–12:45
Alla behöver snacka om sex med sin partner för att det ska bli bra. Vad gillar jag? Vad gillar du? Vad var det som hände när det blev fel? Men de flesta övar sig kanske inte på det så mycket som personer inom BDSM-rörelsen. Det här är ett samtal om tekniker inom BDSM som alla, oavsett sexuell praktik, kan ha nytta av och som kan göra sex mer ömsesidigt och njutbart för alla inblandade.

Introduktion till öppna relationer
Klarabiografen, Pride House, fre 4 aug 12:00–12:45
Har du tänkt tanken på att leva i en öppen relation? Har du just börjat? Eller vill? Eller undrar över hur de som lever i en öppen relation klarar det? Välkommen!

Tom Of Finland: Pride & Joy
Pride House plan 4 ("Nationalmuseum Design"), fre 4 aug 13:00–14:00
Av lust, fantasi och stolthet ritade Tom of Finland homoerotiska bilder som sedan 50-talet har rört sig från subkulturellt bruk till internationella museisamlingar. Kom och lyssna på Nationalmuseums överintendent Berndt Arell när han berättar om ett av Finlands mest unika konstnärskap!

Boot blacking
Kinkykvarteret, 14:00 - 00:00
Den populära skoputsarstationen i Kinkykvarteret poppar up i år igen! Håll ögonen öppna för att få de snyggaste och mest skinande skorna i parken!

Peer Rope Pop up show
Kinkykvarteret, fre 4 aug 14:00–lör 5 aug 01:00
Mitt i publiken sker spontana performance av medlemmar i Peer Rope Stockholm. Se på nära håll hur det känns att bli bunden och uppvisad.

Prova På Hörnan
Kinkykvarteret, fre 4 aug 14:00–lör 5 aug 01:00
Club Sade och Club Wish låter alla nyfikna prova på lite smisk och pisk under hela festivalen! Eller varför inte ta en liten time-out och sitta i en bur en stund? Känna på hur det är att stå uppspänd på ett S:t Andrews kors? BDSM hörnan är bemannad så gott som hela tiden, men det är nog bäst att kolla läget ofta så man inte missar nåt spännande! Erfarna piskare och smiskare finns för att svara på alla dina frågor.

Prova på Rep
Kinkykvarteret, fre 4 aug 14:00–lör 5 aug 01:00
Prova-på rep med Peer Rope Stockholm. Nyfiken på rep? Kom till Kinkykvarterets rephörna och bli bunden av en av medlemmarna i Peer Rope Stockholm. Från det att parken öppnar varje dag tills att den stänger finns vi i rephörnan i Kinkykvarteret och binder med alla som vill. Kom och bli bunden, se på repshow eller prata med vänner.

Meet the Pony!
Kinkykvarteret, fre 4 aug 14:00–22:00
Den mänskliga ponnyn Aaleyah kommer att trava runt i Kinkykvarteret och Pride Park och sprida solsken och glädje och berätta för alla nyfikna vad "ponyplay" innebär samt visa utrustning och tillbehör.

Polypicknick
Parkområdet utanför Pride Park, fre 4 aug 15:00
Polypicknicken har blivit en kär tradition. Alla som inte är monogama eller som är nyfikna på att leva icke monogamt och deras vänner är välkomna. Barn och djur får också vara med! Ta med egen filt och picknickmat. Träffen äger rum oavsett väder. Vägbeskrivning: Vi sitter i parken bakom Pride park. Gå på Lidingövägen mot Pride park. Gå på vänster sida av vägen (samma sida som Pride park). Passera Pride park och följ planket. Efter några minuters promenad öppnar sig ett grönområde där det bland annat finns ridbanor för polis och militär. Gå nerför kullen. Vi sitter under de stora träden. Vi börjar 15 och sitter kvar till vi tröttnar eller börjar frysa.

Psykologer pratar perversioner
Kinkykvarteret, fre 4 aug 15:00–15:45
Hur går BDSM och psykisk hälsa ihop? Och BDSM och psykisk ohälsa? Vad kan du som kinkster vilja veta utifrån ett psykologiskt perspektiv? Hur kan du göra i mötet med psykologer och andra vårdgivare som kanske inte alltid fattar grejen? I panelen samtalar 4 psykologer och psykologstudenter om BDSM. Det blir även möjlighet att ställa frågor till panelen.

Fråga Psykologen
Foajé 3, Pride House, fre 4 aug 15:00–15:45
Under seminariet Fråga psykologen får du svar på dina och andras frågor om HBTQ, relationer, känslor och psykologi. I panelen sitter legitimerade psykologer med bred kompetens inom HBTQ-frågor och psykologi. Du kan maila dina frågor till hbtqpsykologi@gmail.com eller lämna dem anonymt i vår frågelåda på plats på seminariet.

Top of Europe / BLUF
Kinkykvarteret, fre 4 aug 16:00–16:45
Gayfetishcommunityt i vår omvärld - 2 exempel - Olika sätt för fetish-killar att vidga sina vyer och skapa nya kontakter - "Top of Europe" och "BLUF". Lars från SLM föreläser.

Oljebrottning med Shiner
Kinkykvarteret, 17 - 18
Shiner tar med sig litervis med olja, en brottarring och sin finaste latexoutfit. Ta chansen att kramas, brottas och få en magisk lyster under kvällen.

Psykisk dominans
Kinkykvarteret, fre 4 aug 17:00–17:45
Club Wish genom Asynja presenterar Psykisk dominans inom BDSM. Vilka tillstånd är det som får det att pirra på rätt ställen och hur kan vi genom dominanshandlingar framkalla dem under lek. Hjälplöshet, maktlöshet och utsatthet i praktiken i en diskussion mellan en dominatrix och en undergiven med praktiska exempel för de nyfikna.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, fre 4 aug 17:00–18:00
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Mellanförskap: Att fastna mellan heteronorm och homonorm
Kinkykvarteret, fre 4 aug 19:00–19:45
Ett föredrag om svårigheterna med att vara t.ex. bisexuell, pansexuell eller sadomasochist i ett samhälle där sexualitet förväntas bestå av hetero & homo. I mainstreamsamhället är det fortfarande en heteronorm, även om denna sakta är på utdöende. Enligt denna heteronorm förväntas alla människor vara cismän och ciskvinnor vars sexualitet går ut på att deras partners skall vara cispersoner av motsatt kön. Detta kan vändas ut och in till en homonorm, där alla istället förväntas vara cismän och ciskvinnor vars sexualitet går ut på att deras partners skall vara cispersoner av samma kön. Men hur är det att leva i ett mainstreamsamhälle eller i en subkultur präglad av någon av dessa normer, när en själv dras till båda könen? Eller dras till människor oavsett kön? Eller dras till egenskaper och positioner som inte har med just kön att göra?

Doll Heart
Kinkykvarteret, fre 4 aug 20:00
Sokie och KawayamaTen är rep-nördar som älskar att leka med tabun, skam och våld. Hämnden är ljuv, men när det är de vuxna som lillan är arg på så får hon hitta andra att ta ut sin ilska på. Tur då att det finns gosedjur, för de kan minsann inte göra motstånd..

Introduktion till repbondage
Kinkykvarteret, fre 4 aug 20:00–20:45
Maria Kedvall är en av arrangörerna i Peer Rope Stockholm och instruktör i Stockhom Kinbaku Studios. Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession. Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen. Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios.

Fysiska övertag
Kinkykvarteret, fre 4 aug 21:00
Det finns många discipliner för traditionell kamp mellan två parter med ungefär samma förutsättningar där båda har som mål att dominera motståndaren via fy-siskt våld. Den här workshopen handlar inte om det.
Den handlar istället om ett scenario där en av parterna vill bli kuvad trots mot-stånd, där förutsättningarna gällande storlek, teknik och styrka inte är jämbör-diga och där bägge parterna ser personskador som ett totalt misslyckande. Lägg till på detta att ingen träning eller uppvärmning skett, ingen skyddsutrustning används och platsen det sker på oftast har hårt golv och möbler med vassa kan-ter. Målet här är inte att utse vem som är bäst i kamp. Målet är att ge bägge partner den upplevelse som dom trånar efter utan att leken slutar på sjukhuset.
Workshopen kommer vara tvådelad. Först en teoretisk del, senare en del med mer handfasta tips och prova-på. Under den andra delen kan man ej bara vara åskådare, utan alla som är i rummet ska fysiskt delta. För att vara med under andra delen är det obligatoriskt att ha varit med under den första. Däremot är det inga problem att bara vara med under första delen och lyssna och sen ej delta under den andra.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, fre 4 aug 21:00–22:00
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

KinkClub Pride Fetish Ball
21:00 - 05:00
Fetish Fashions, Performances, Perverts and Dance! Detta blir KinkClub's första riktigt stora fest i samarbete med både lokala och internationella partners. Flera dansgolv. Dress code: Leather, rubber, pvc, lingerie, cross-dress, mini bikini, metal, elegant (complete suit dark), fetish-glam, medical, fetish-goth, burlesque, body art, sensual, corsets, incognito masks, bondage, erotic dark, transformation, drag, cyber, fantasy, uniform and fetish steam-punk – No street clothes. En lagom stor del där man kan äta & prata utan att skrika, lekytor & darkroom, (minst) två dansgolv, många barer. Local and international artists, performances, artworks, shows, DJs. För att anses som provmedlem i vår klubb måste du vara med i KinkClub's nätver här på DS, riktigt medlemskap ansöker du om IRL på klubben. Gå med i nätverket KinkClub www.darkside.se/net/?id=1490

OMNI
Hornsgatan 62, 21:00 - 03:00
OMNI är en queerfeministisk klubb med, för och av människor som ♥ människor av fler än ett kön - bi, pan, queer, multi eller vad du än må identifiera dig som. Kom hit med vänner, partner, partners, hemliga crushes eller bara peppen! OMNI är drönigt, mörkt, argt, lyckligt, dansbart. OMNI är svärtan mellan glittrande stjärnor. OMNI är vägran att sålla sig in i två led vi aldrig bett om. Som vanligt under KLD-flagg så kommer det att finnas utrymmen med låg volym, gott om sittplatser, pyssel/spel, etc, för alla som inte pallar med intryck av dundrande dansgolv kvällen igenom. Värdar med kunskap kring NPF, fysiska funktionsvariationer, hbtqai, och ett hat mot patriarkala beteenden kommer självklart också finnas på plats, de kan en komma till om en har frågor, önskemål eller klagomål.

SLM Pride Club
Wollmar Yxkullsgatan 18, kl 22-03
Väkomna till Pride Club. Detta är våran medlemsklubb under Pride och alla klädkoder gäller. Vi har dj och öppet till 03. Samtliga klädkoder gäller. Entre 50kr efter 23:00. Medlemskap krävs. Är du inte redan medlem? Då måste du ansöka om medlemskap på vår hemsida innan kl 18:00 samma kväll du tänkt besöka oss.Ansökan ligger kvar i 30 dagar. Du hittar ansökan här: members.slmstockholm.se/application/

ФОМО 1 YEAR Pride Weekend Afterparties
Kulturgården, repslagarevägen 7, Solna, tor 3 aug, fre 4 aug och lör 5 aug kl 23:59–08:00
One year has passed since we began to indulge our inclusive subcultural concept in music, dance, freedom and arts. Since our inception, every gathering has been unforgettable, both aesthetically and emotionally. This will be celebrated by giving you 3 nights of events during Stockholm Pride Weekend, each one unique in both theme and music. August 3 (day 1): Techno Afterparty. August 4 (day 2): KOXБOX. House Underwear Party. Strict dresscode, underwear only. August 5 (day 3): Techno Party. One day ticket presale - 200 sek incl fee. 3 days ticket presale 470 sek incl fee. Tickets are available here: www.fomoclub.se/ No photos!
Lördag 5 augusti


Prideparaden
Avgår 13:00 från Kungsholmstorg (T-bana Rådhuset)
Stockholm Prides parad är Nordens största prideparad och ett evenemang som inte får missas! Paraden tågar genom Stockholm och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek och frihet, samt en demonstration för allas rätt att älska den man vill! Under paraden kan du följa paraden live på kartan och rösta på ditt favoritekipage!

Dekadance i prideparaden
Avgår 13:00 från Kungsholmstorg (T-bana Rådhuset)
Dekadance deltar med en gående sektion i prideparaden. Alla medlemmar och sympatisörer är välkomna att delta. Ta tillfället i akt att mata din inre exhibitionist i en stolt kinkymanifestation genom centrala Stockholm! Det är ingen formell dresscode men vi uppmuntrar alla deltagare att flasha sin snyggaste och/eller prideigaste kinkyoutfit! Tänk dock på att paraden är ett familjevänligt evenmang. Dekadances sektion brukar vara nära SLM och Wish.

BDSM-marschen
Avgår 13:00 från Kungsholmstorg (T-bana Rådhuset)
Inspirerade av West Prides initiativ FOLK FÖR BDSM gör vi nu detsamma i Stockholm. Gå med oss i årets Prideparad! Vi kommer att ha en sektion med RFSU där vi går för att synliggöra BDSM som sexuell identitet. Vi deltagare går i paraden i vår vardagsklädsel eller yrkeskläder för att visa att BDSM-utövare finns överallt i samhället. Vad vi vill arbeta för är att BDSM ska erkännas som sexuell identitet så att det skapas ett lagligt skydd mot alla former diskriminering för oss BDSM-utövare. Vi vill också jobba för att myndigheter ska tillämpa ett mer upplyst och nyanserat synsätt på BDSM och BDSM-relaterade ämnen för att till exempel kunna skilja på vad som är utlevnad och vad som är övergrepp. Kom med oss så vi blir riktigt många!!! RFSU Stockholm BDSM&F-grupp. Exempel på texter till banderoller och plakat: BDSM = SAMTYCKE! - VI KRÄVER LAGSKYDD MOT ALL DISKRIMINERING AV BDSM-UTÖVARE! - ERKÄNN BDSM SOM SEXUELL IDENTITET! - DET ÄR SKILLNAD PÅ BDSM OCH MISSHANDEL: VI UTÖVARE TILLÄMPAR SAMTYCKE, KOMMUNIKATION, RESPEKT OCH OMTANKE I RELATIONER!

SLM Stockholm i Stockholm Pride Parade
Avgår 13:00 från Kungsholmstorg (T-bana Rådhuset)
Då var det dags för skandinaviens största prideparad och vi skulle bli väldigt glada om du valde att gå med oss i SLM Stockholm! Vi kommer som tidigare år ha en lastbil med flak att kunna dansa på och DJ på flaket i år är Andreas Barth. Utöver det kommer man kunnda dansa bakom flaket och vi kommer också ha med oss vår gigantiska läderflagga samt ett gäng mindre fanor. För att tydligt visa vilka vi är och få en härligt känsla så är det strikt dresscode som gäller. Det betyder alltså att du behöver komma klädd i någon av våra dresscodes, baskravet gäller INTE. Läs mer om våra dresscodes här slmstockholm.se/sv/visit/dresscode/ Starten kommer i år att ligga på Kungsholmen, Norr Mälarstrand, och startpunkten vid Kungsholmstorg, för att sedan slingra sig den ca 4,3 km långa paradvägen genom centrala Stockholm, via Norr Mälarstrand - Hantverkargatan - Stadshusbron - Tegelbacken - runt Rödbodtorget - Vasagatan - Kungsgatan - Sturegatan - Lidingövägen till målet på Östermalms IP. Paradvägen brukar ta ca 2-3 timmar att gå/åka. Vi samlas kl 12:00 vid Norrmälarstrand. SLM har startnummer 93 (tillsammans med Wish, och efter oss går Dekadance, så håll utkik efter någon av föreningarna). För de som vill hjälpa till att rigga innan så kommer vi samlas från kl 10:00 nere på klubben (Wollmar Yxkullsgatan 18). Vi lastar på våra saker på lastbilen som sedan kör till Norrmälarstrand där vi sedan kan börja rigga lastbilen med våra saker. Det går bra att dyka upp vid Norrmälarstrand från kl 11:00 för att hjälpa till.

Boot blacking
Kinkykvarteret, 14:00 - 00:00
Den populära skoputsarstationen i Kinkykvarteret poppar up i år igen! Håll ögonen öppna för att få de snyggaste och mest skinande skorna i parken!

Prova På Hörnan
Kinkykvarteret, lör 5 aug 14:00–sön 6 aug 01:00
Club Sade och Club Wish låter alla nyfikna prova på lite smisk och pisk under hela festivalen! Eller varför inte ta en liten time-out och sitta i en bur en stund? Känna på hur det är att stå uppspänd på ett S:t Andrews kors? BDSM hörnan är bemannad så gott som hela tiden, men det är nog bäst att kolla läget ofta så man inte missar nåt spännande! Erfarna piskare och smiskare finns för att svara på alla dina frågor.

Peer Rope Pop up show
Kinkykvarteret, lör 5 aug 14:00–sön 6 aug 01:00
Mitt i publiken sker spontana performance av medlemmar i Peer Rope Stockholm. Se på nära håll hur det känns att bli bunden och uppvisad.

Prova på Rep
Kinkykvarteret, lör 5 aug 14:00–sön 6 aug 01:00
Prova-på rep med Peer Rope Stockholm. Nyfiken på rep? Kom till Kinkykvarterets rephörna och bli bunden av en av medlemmarna i Peer Rope Stockholm. Från det att parken öppnar varje dag tills att den stänger finns vi i rephörnan i Kinkykvarteret och binder med alla som vill. Kom och bli bunden, se på repshow eller prata med vänner.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, lör 5 aug 17:00–18:00
Performance in rope, presented by Peer Rope Stockholm. Come enjoy some of Swedens most talented rope artists. Experience their joy, pain, tenderness, estetics and dominance. A performance in rope could be anything – but most of all it is amazing

Flogging 101
Kinkykvarteret, lör 5 aug 17:00–17:45
Fröken Q har tidigare hållit workshops om floggingens grunder på både Pride, fetish weekend, Wish Xxl och lokala organisationers fester och temakvällar. Känner sig lika hemma på bägge sidorna av en flogger. Varierar sig mellan grundläggande flogging, florentin och powerflogging. Nyfiken på vad en flogger är och hur den kan användas? Kanske ett av de mest mångsidiga redskapen innom bdsm. Nu kan du få chansen att lära dig hur du kan använda den sensuellt eller smärtsamt, lekfullt eller retfullt. Endast fantasin begränsar dig. Denna workshop ger inte tillfälle attsjälv pröva på utan ger dig som är nybörjare en kort introduktion.till hur du kan lära dig hantera en flogger.

Syntax Error ♥ QueerNördarna – The Queer and Nerdy Pride Party
Hornsgatan 62, lör 5 aug 18:00–sön 6 aug 03:00
HBTQ-föreningen QueerNördarna och nördklubben Syntax Error teamar upp för att ge er den nördigaste Pride-festen av alla! QueerNördarna är en förening med fokus att ge HBTQ+ en plats i spel och nördvärlden. De anordnar olika events med fokus att skapa mötesplatser för HBTQ-nördar och allierade, bland annat deras spelkvällar “Queer & Nerdy”.

Introduktion till repbondage
Kinkykvarteret, lör 5 aug 18:00–18:45
Maria Kedvall är en av arrangörerna i Peer Rope Stockholm och instruktör i Stockhom Kinbaku Studios. Nyfiken på rep och shibari? Vill du lära dig att binda? Kom och lär dig grundläggande teknik och säkerhet och kom igång på egen hand. Du får lära dig en säkerhetsknut, friktionslås och hur man kan inleda en repsession.Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen. Instruktör Maria Kedvall, instruktör på kurser hos Stockholm Kinbaku Studios och arrangör av träffar med Peer Rope Stockholm och Stockholm Kinbaku Studios.

Att ta emot smärta och beröring
Kinkykvarteret, lör 5 aug 19:00
Föreläsningen handlar om hur man kan ta emot och använda reaktioner och kommunikation, andning, kroppen, möbler o redskap och utveckla reaktioner, tankar före, under och efter BDSM sessioner.

Några av Sveriges skickligaste repartister presenteras av Peer Rope
Kinkykvarteret, lör 5 aug 21:00–22:00
Performance in rope, presenterat av Peer Rope Stockholm. Kom och se några av Sveriges skickligaste repartister, varje dag i Pride Park. Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans. En performance med rep kan vara strikt teknisk, smekande kärleksfull eller bara….. helt underbar…

Club Secret Love Pride Party
Skeppsbron 44, 21:00 - 03:00
Du vackra och härliga open-minded person: Bjud med dina vänner, din partner och den du vill till en härlig festkväll i mångfaldens tecken. När: Lördag 5e augusti kl.21-03. Var: Skeppsbar, Skeppsbron 44 Stockholm. T-bana Slussen eller Gamla stan. OBS!! Vi håller till i källaren som är en trappa ner. Entré i dörren: FRI ENTRÉ mellan kl.21-22. KONTANT betalning gäller! Efter kl.22 130 kr i dörren. Förbetalning 100 kr via Swish till 0725479724. OBS! Skriv Swishmeddelande: Club Secret Love 5/8. Gäller fram till kl.18:00 lördag 5e augusti. ***Du som har Club Secret Love VIP-KORT = Fri entré vid uppvisande av kort. Kom ihåg att säga att du/ni ska till Club Secret Love. *Vid förbetalning skrivs du upp på en gästlista. Uppge ditt namn vid kassan. Regler: Foto- och filmförbud för allas trevnad. Detta är som sagt en arrangerad och öppensinnad nattklubb i mångfaldens tecken där alla ska känna sig välkomna. Dresscode: Valfri klädsel så länge det är påklätt. Vid önskan om att vara lättklädd inboxa Sugar_girl privat för förfrågan. DJ:s: Dj Tomas och Dj Active A. Erlagd förbetalning kan ej återbetalas efter kl.12:00 lördag 5e augusti. Åldersgräns 18 år.

Dekadance Perv Pride
Vretensborgsvägen 5, 22:00 - 05:00
När Prideveckan börjar lida mot sitt slut och Prideparaden nått sitt mål så är det dags att ladda om till årets glittrigaste, glammigaste och mest färgsprakande fest – Dekadance PervPride 2017! Där vi tillsammans hjälps åt att förlänga den underbara Pridekänslan till långt in i natten. Dekadance vanliga dresscode gäller (www.dekadance.se/?page_id=74). Om du är osäker på om din klädsel är godkänd, skicka en bild till dresscode@dekadance.se. Ni får gärna välja era färggladaste fetischkläder dagen till ära, även om vi förstås också älskar hur tydligt blänk det blir i svarta kläder. Apropå blänk så hälsar shiner att kötiden till latexshiningen brukar bli lång på fester av den här storleken, så se till att komma tidigt och ta en nummerlapp. Biljetter säljes enbart via www.dekadance.se/biljett.php, och kom ihåg att du måste visa legitimation i dörren.

SLM Pride Club Berlin
Wollmar Yxkullsgatan 18, kl 22-03
Äntligen är det dags för Club Berlin Pride edition, en lite tuffare kväll för dig som gillar läder eller gummi och när stämningen är på topp! Grundklädseln är läder och gummi, men du behöver inte ha läder eller gummi från topp till tå utan du kan ha en vanlig pikétröja till dina läderbrallor om du känner för det. Är du inte redan medlem? Då måste du ansöka om medlemskap på vår hemsida innan kl 18:00 samma kväll du tänkt besöka oss.Ansökan ligger kvar i 30 dagar. Du hittar ansökan här: members.slmstockholm.se/application/ Öppet: 22:00 - 03:00. 50Kr entre efter klockan 23:00. Klädkod: Läder och gummi

ФОМО 1 YEAR Pride Weekend Afterparties
Kulturgården, repslagarevägen 7, Solna, tor 3 aug, fre 4 aug och lör 5 aug kl 23:59–08:00
One year has passed since we began to indulge our inclusive subcultural concept in music, dance, freedom and arts. Since our inception, every gathering has been unforgettable, both aesthetically and emotionally. This will be celebrated by giving you 3 nights of events during Stockholm Pride Weekend, each one unique in both theme and music. August 3 (day 1): Techno Afterparty. August 4 (day 2): KOXБOX. House Underwear Party. Strict dresscode, underwear only. August 5 (day 3): Techno Party. One day ticket presale - 200 sek incl fee. 3 days ticket presale 470 sek incl fee. Tickets are available here: www.fomoclub.se/ No photos!
Söndag 6 augusti


Bound ♥ Pride Afterglow
Sickla industriväg 6a, 12:00 - 16:00
Vill ni inte riktigt att pride ska ta slut? Behöver ni någonstans att varva ner eller chilla lite bakis söndagen efter festivalens sista dag? Eller mötte ni lite nya människor inom rep och vill knyta ihop säcken? Så är ni hjärtligt välkomna på Pride Afterglow! En social repträff där vi pratar, repar, myser och fikar tillsammans för att förneka att pride håller på att ta slut. Ta med egna rep om ni har annars kommer det att finnas lånerep tillgängliga för de som vill ha. Vi välkomnar alla queers, könsidentiteter och sexualiteter till en utforskande och öppen miljö där vi får möjlighet att leka och upptäcka nya saker och människor tillsammans! Ta med lite fika och/eller mat som vi alla kan dela på under eventet. Veganskt eller vegetariskt rekomenderas!

SLM Naked Pride
Wollmar Yxkullsgatan 18, kl 18-23
Denna söndag kör vi nakenkväll. Kom ned och umgås med andra nakna killar. Vi har öppet insläppet mellan 18:00 - 21:00 men kvällen fortsätter längre än så. Strikt naket. Entre mellan 18:00 - 21:00 Medlemskap krävs. Är du inte redan medlem? Då måste du ansöka om medlemskap på vår hemsida innan kl 18:00 samma kväll du tänkt besöka oss.Ansökan ligger kvar i 30 dagar. Du hittar ansökan här: members.slmstockholm.se/application/

Guider, tips och instruktioner

Tilläggare: David M 18 jul 2017

Du kan inte se eller skriva kommentarer eftersom du inte är inloggad.