Logga inBli medlem

Redaktionella artiklar / Samhälle (sida 2 av 25)

Alla (1541)   Darkside (209)   Samhälle (249)   Kultur (709)   Internationellt (35)   Shopping (53)  

Om du vill tipsa om nyheter eller händelser, delge pressreleaser, har skrivit en bra artikel eller partyrecension, söker intervjuer etc., vänligen kontakta

Samhälle 7 feb 2022 av David

Hovrätten om BDSM: Samtycke gäller alltid

Hovrätten för övre Norrland har nyligen förtydligat praxis gällandes BDSM. Föga förvånande konstateras att sedvanlig sexualetik gäller oavsett vilken form som en persons sexuella praktiker antar. Sexuella handlingar som utförs inom ramen för en överenskommelse om dominans och undergivenhet måste vara frivilliga från båda parter. "Även inom BDSM kan en person således när som helst ångra sitt beslut att delta i en sexuell handling. Det ansvar som den som utför en sexuell handling mot någon annan person har, att förvissa sig om att den andra personen vill delta, åligger särskilt en person med dominant roll", skriver Hovrätten. Läs mer

Samhälle 17 dec 2021 av David

Club Abzint för Musikhjälpen

Club Abzint samlar in pengar för Musikhjälpen fram till söndag. Hjälp till för en värld utan barnarbete! Club Abzint @ Musikhjälpen

Samhälle 20 nov 2021 av David

Transgender Day of Remembrance

Idag, 20 november, är Transgender Day of Remembrance. Minns de bortgångna och kämpa för de levande.

Samhälle 25 sep 2021 av Alfie

Förr kyrkan, sedan Freud, idag starka normer: En granskning av nutidens marginalisering av sexuella minoriteter

Samtiden genomsyras av starka normer som styr hur vi tänker kring sexualitet. Detta skapar hierarkier där vissa grupper ges fördelar medan olika minoriteter marginaliseras. Men hur ser dagens normer ut egentligen, finns det någon kamp kvar nu när regnbågsflaggor vajar lite överallt? Ja, det gör det definitivt. David Jatko studerar ämnet akademiskt och avhandlar nutida sexualitetsnormer i ett examensarbete vid Stockholms universitet.

Läs mer »

Samhälle 21 feb 2021 av David

Fetischpodden i Västerås närradio 93.7 MHz

Fetischpodden har börjat sändas regelbundet i Västerås närradio, 93.7 MHz. Nya avsnitt sänds varannan vecka på torsdagar kl 19.00 och på söndagar kl 15.00. Du kan även lyssna på Fetischpodden på Fetischpoddens webbsida, Spotify, Podomatic eller andra ställen där poddar finns.

Samhälle 14 dec 2020 av David

Rättighetsikonen Svein Skeid bortgången

Läderkultursprofilen och rättighetsförkämpen Svein Skeid har gått bort i hjärtinfarkt, 70 år gammal. Svein var genom organisationen ReviseF65 under flera decennier drivande i den avpatologisering av fetischism och sadomasochism som 2018 ledde fram till att Världshälsoorganisationen tog bort motsvarande diagnoser globalt. Svein var också drivande i den lokala norska läderkulturen och syntes ofta i media. Han blev hyllad på scen i Kinkykvarteret på Stockholm Pride 2018. Det är svårt att överskatta Sveins och Revise F65s betydelse för sexuella minoriteter. Världen har mist ett skinande ljus.

Läs mer »

Samhälle 20 nov 2020 av David

Transgender Day of Remembrance

Idag, 20 november, är Transgender Day of Remembrance. Minns de bortgångna och kämpa för de levande.

Samhälle 19 nov 2020 av David

Sökes till studie: Du som haft läkande sexuella möten efter negativa erfarenheter

Har du haft läkande sexuella möten med andra efter negativa sexuella erfarenheter? Är du över 18 och kan tänka dig att berätta om dina erfarenheter i en studie? Forskningsprojektet genomförs vid Malmö Universitet.

(Uppdatering 2020-12-06: Informanter har redan hittats och sökes därmed inte längre.)

Läs mer »

Samhälle 19 nov 2020 av David

RFSU/RFSL: Om BDSM

RFSU och RFSL har producerat en informationsbroschyr om BDSM, namngiven rätt och slätt "Om BDSM". Den ger en snabb introduktion till ämnet och är skriven med särskild tanke på människor som i sina yrken möter andra. Broschyren finns som PDF och du hittar den här.


« Föregående     Nästa »
Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2023  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.