Redaktionella artiklar:   Alla (1167)   Darkside (180)   Samhälle (203)   Kultur (601)   Internationellt (35)   Shopping (46)

Kultur 11 nov 2016 av David

Förberedelser inför Chains & Whips

Vissa menar att november varit ovanligt mörk i år, på flera sätt. Men en grupp entusiaster är i full färd med att lysa upp tillvaron med fest. Darkside har träffat den nya ordföranden för Dekadance, Mårten a.k.a. KawayamaTen, som för fullt förbereder höstens stora fest Chains & Whips 19 november.

Hej Mårten! Festen den 19 november verkar vara ett stort företag att få till. Hur blir det?

- Chains & Whips kommer bli fantastiskt bra! Vi i styrelsen och festkommittén är helt sjukt peppade inför vad som troligen kommer bli årets största fetischfest i Norden! Festen är ett samarrangemang med oss och nederländska Unleashed som är riktigt proffsiga. Riktigt bra artister och DJs har bokats in. Och Slakthuset är ju en otroligt bra lokal för den här typen av evenemang, med plats för olika sorters musik, stora lekytor och mer intima myshörn.


Hur blir det, hur vill du beskriva festen för någon som inte varit där förut?

- Det blir två dansgolv, flera DJs och uppträdanden. Det blir latexmodevisning, stora lekutrymmen, häftiga artister, ett stort mingelområde med lägre ljudvolym, darkroom, underbara människor, fantastiska utstyrslar! Och givetvis små skrymslen dit man kan smita iväg för mer privat lek. Det här är en fest där alla ska känna sig välkomna och trygga! Vi har dessutom en något mindre strikt dresscode än på våra vanliga Dekadance-fester, vilket gör det till en lämplig fest att besöka även för den som inte kan eller vill investera i specifika fetischkläder.


Dekadance brukar ju ha ett fåtal riktigt stora fester varje år. Och även förra året var den stora höstfesten ett sam-arrangemang mellan Dekadance och Unleashed...

- Ja, och vi fick mycket bra feedback efter förra årets Unleashed-fest som vi självklart har lyssnat på och haft som grund för nästa veckas fest. Några av de större förändringarna är att vi inte kommer ha mingelfotografer utan istället en fotohörna där de som vill föreviga sig kan bli avbildade. Vi kommer ha fotografer som plåtar uppträdandena men publiken kommer inte vara identifierbar. Vi kommer även ha luftigare lekytor med lägre volym så det går att kommunicera bra. Vår crew kommer vara extra observanta på om det sker några övertramp av våra regler (stör inte de som leker, få samtycke innan du rör vid någon, uppehåll dig inte i darkroom ensam, och så vidare) så att våra besökare ska känna sig trygga att leva ut.


Och när det gäller gästerna...?

- Vi är en queer, inkluderande förening och det är fruktansvärt givande att arrangera fester för medlemmar som representerar så många olika läggningar, könsuttryck, kinks, bakgrunder, kroppar, åldrar, erfarenheter och så vidare, där alla kan känna sig välkomna, inkluderade och trygga. På just Chains & Whips kommer vi bland annat satsa lite extra i techno-rummet för män som gillar män.


Det blir alltså en rejäl fest som man kommer kunna leva på ett bra tag därefter?

- Ja, detta är årets sista Dekadance-fest. Vi satsar inte på någon julfest i år så det kommer dröja ett bra tag till nästa tillfälle - så missa inte Chains & Whips!


Läs om Dekadance & Unleashed: Chains & Whips i kalendariet
David
11 nov 2016

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: http://www.darkside.se/?news=991