Culture 10 may 2023 by David

Stor festvecka i Stockholm: Fester och KinkBash 17-20 maj

Den 17-20 maj ger föreningarna Dekadance, Club Abzint, SLM och Club Wish en festvecka som riktar sig till kinkykulturen; fylld av fester, marknaden KinkBash, föreläsningar och kinkstermingel. Darkside har schemat!

Onsdag 17 maj
 • SLM & Dekadance
  Dekadance och SLM är tillbaka för en natt ihop igen! Nattens DJs är DJ Andemon och DJ Mezquida. Krav på Dresscode, medlemskap och ID. Insläppet stänger kl 23:59. I skrivande stund (10 maj) finns ett antal biljetter kvar!
 • Wish party - Syttende Mai
  Som en hyllning till våra grannar och dess flagga slår könsseparatistiska Club Wish ett slag för impact play och hoppas att alla som vill hyllar Norge med färgerna rött och blått! På plats finns darkroom, shining area, bar, kors och repmattor. Insläpp 19-21. Förköpsbiljett kan i mån av tillgänglighet köpas fram till 16 maj
 • Club Sade
  Utlevnadsfest i Torpet Lugnet i Judarskogen: Grilla, mys, lek, umgås och ha fantastiskt samkväm i gott sällskap!
Torsdag 18 maj
 • AKB / KInkClub
  AKB - Ett vardagsrum för Kinkyfamiljen, räkna med nya Kinkynyfikna och gamla rävar från miljön. Alla kön och läggningar är välkomna. Ibland pub, ibland klubb, ibland något mittemellan. Mingel med utlevnad Lekmöjligheter: Stor rephörna, feta bjälkar i taket / Metall korset, Landningsyta, mm
Fredag 19 maj
 • https://cc5.darkside.se/pres/newsbilder_manual/20230517_kinkbash.jpg
  Club Abzint’s Kinkbash

  Möt företag, föreningar, föreläsningar och företagsamma secondhanförsäljare under fredagen. En större utställning av erotisk konst kommer även att kunna beskådas. Marknaden är öppen 13.00 - 20.00 och baren håller öppet till 01.00.
 • Clubcrashing
  Kom och mingla med kinksters av alla de slag! Vi bjuder in till ett storslaget mingel med fri entré som en avslutning av Kinkbash och en uppladdning inför lördagens Dekafest. Vi som bjuder in är Club Abzint och Dekadance och vi uppmanar våra gäster att klä upp sig i sina bästa cluboutfits!
Lördag 20 maj
 • Dekadance
  Dekadance bjuder till dans, mingel och lek i klassiska Slakthuset. Medlemskap krävs. Visa alltid upp ID i entrén! Biljetter slutsålda men kan eventuellt köpas i andra hand

Festveckan går under namnet Stockholm Fetish Weekend. Fetischism, i sexualvetenskaplig bemärkelse, handlar om att någon sak, bortom kön, är definierande för attraktion och åtrå. Fetischister är en marginaliserad sexuell minoritet. (Läs mer) Eftersom hela evenemanget är rubricerat som fetish, behöver man ha en fetischistisk sexualitet för att vara med? Nej. Det kan förefalla att det handlar om en specifik sexuell minoritet men det stämmer inte. Festveckan bör snarare förstås som att den är allmänt riktad till kinkykulturen.

Du kan läsa mer om festveckan i kalendariet.