Culture 16 jun 2022 by David

Malmö Pride ger sektionen Sex & Relationer – Volontärer sökes!

Malmö Pride äger rum den 6-10 juli. För första gången någonsin kommer en hel sektion av programmet vara tillägnat Sex och relationer. Malmö Pride meddelar att det kommer inkludera många helt fantastiska programpunkter; talkshows, filmvisning, mingel och mycket mer. Nu sökes volontärer till detta och vad passar bättre än att ställa frågan här på Darkside om det finns någon som vill ställa upp?

Malmö Pride meddelar:

Som volontär har du möjlighet att bidra till en plats och en rörelse för förändring som sätter fokus på hbtqia+ personers lust och relationer. Du får möjlighet att använda dina kunskaper, lyssna på och möta några av Sveriges och Europas häftigaste sexualupplysare och aktivister up close, en t-shirt samt hänga med andra engagerade volontärer.

Just nu finns det en trend där hbtqia+ personer, speciellt transpersoner, rasifierade queers och andra marginaliserade sexualiteter utsätts för mer och mer uttalat hat i både massmedia, förvägran av sjukvård och asyl, samt politiska och nymoralistiska strömningar som vägrar acceptera nyanser i queera lustar och relationer. Det är alltså viktigare än på länge att vi stärker och hjälper varandra. Om du har tid och ork över, så är alla bäckar små med stöd och support välkomna.

I läder och bdsm- gemenskapen har det länge funnits ett koncept som handlar om service, men inte bara i den relationella och personliga DS-relationen utan också gentemot gemenskapen som helhet, med ett fokus på de som kan behöva det som mest på grund av vad som händer när en marginaliseras i samhället. Det här är alltså ett tillfälle där du kan agera i en tradition som är jäkligt fin! Du väljer själv hur mycket tid du vill ge, vilken roll du vill ta och vad du känner funkar för dig.

Som med allt annat på Malmö Pride förbinder du dig att följa föreningens värdegrund när du medverkar i någon kapacitet.

Om du är intresserad, tveka inte att kontakta vendela@malmopride.com för mer information eller volontärsformuläret som du hittar här.