Kultur 4 maj 22:03 av David

Stor aktivitet i Dekadance: Stockholm Fetish Fair 7 maj och 18-årsjubileum helgen efter

I kulturföreningen Dekadance är det mycket som händer just nu. På lördag, den 7 maj, arrangeras den stora mässan Stockholm Fetish Fair. I Medborgarhuset på Södermalm ges föreläsningar, prova-på-aktiviteter, workshops, loppis och utställare. I dagarna fyller dessutom Dekadance 18 och firar med en 18-årsfest helgen därefter, den 14 maj, som en del av technofestivalen RESET där tårta och stor fest utlovas!

Det verkar som att Dekadance verkligen är tillbaka efter pandemin. Hur ser tankarna och planerna för framtiden ut? Darkside har ställt ett par kvicka frågor till föreningens ordförande Eyeless_One.

Hej Eyeless_One, hur känns det att vara ordförande i dessa bråda tider?

– Ibland önskar jag att fler förstod att vi är en idéell förening med en styrelse som gör det här på sin fritid utan ersättning, att vi gör allt för att vi brinner för Dekadance, för medlemmarna och för att ordna bra event. Det är så kul att vara med i styrelsens kreativa process, från idé till genomfört event med alla delar som däremellan avgör om vi lyckas eller inte. Och jag är såklart stolt över att få vara med och uttolka just vår karaktär som 18-årig förening.


Som tur är har pandemin lugnat ner sig och det går att blicka framåt igen. Hur känns det att äntligen vara igång igen?

– Fantastiskt skönt, samtidigt som vi märker att Dekadance inte är de enda som fått luft under vingarna igen. Det blir en utmaning att vilja göra allt och samtidigt navigera kring ett återuppväckt socialt Stockholm med flera aktörer på scenen.


Dekadance har haft lite olika karaktär under olika tider. Nu har Dekadance fått en ny styrelse, vad betyder det för föreningens fokus?

– Den eviga frågan men inget vi direkt diskuterat. Även om vi är medvetna om att det finns olika intressen och behov så ser vi till att skapa vår vision av Dekadance och det brukar ju funka fint eftersom vi oftast säljer slut på biljetterna. Gällande Dekadance karaktär och målgrupper är det ett perfekt underlag för en halvdags debatt.


Det är mycket som händer den kommande tiden. Först har ni en mässa, nu i helgen, som heter Fetish Fair. Vad är det som ingår i den?

– Dekadance återkommande event där vi samarbetar med flera aktörer under en heldag med föreläsningar, workshops, prova-på, loppis, utställare, café mm. Gratis inträde och alla är välkomna!


Och sedan fyller Dekadance 18 och ni bjuder in till en födelsedagsfest?

– Vi bjuder in alla att fira med oss hos Kink Vibe som arrangerar en del av RESET technofestival i Slakthusområdet. Vi undersökte möjligheter att ha en egen 18-årsfest men utifrån vad som redan fanns bokat och diverse andra faktorer valde vi att inte köra en egen fest utan istället samarbeta med andra aktörer. Kolla gärna eventet här på Darkside om du vill läsa mer.


Och om vi blickar ännu längre framåt, vad finns det mer att se fram emot?

– Att äntligen kunna få ett mer normalt år och kunna planera in flera fester, både stora och små, samt olika event och med helt nya samarbetspartners. Vi har flera överraskningar på gång!


Darkside tackar Eyeless_One för pratstunden!

Mer information om Fetish Fair den 7 maj hittar du här.
Mer information om 18-årsfesten den 14 maj hittar du här.