Redaktionella artiklar:   Alla (1447)   Darkside (197)   Samhälle (236)   Kultur (678)   Internationellt (35)   Shopping (51)

Kultur 14 feb 00:00 av David

Författarinnan om nya boken Jag är domina: "Jag vill att alla kroppsvätskor ska flöda"

En ny svensk bok om BDSM är på väg, Jag är domina av Dina Sade. Boken släpps passande nog för förköp idag, på alla hjärtans dag och går att förhandsbeställa fram till den 29 mars. Darkside har fått en kort intervju med författarinnan.

Hur fick du idén till en bok?

- Jag har, som säkert många andra här, upplevt att det finns få böcker som berör kvinnlig dominans och manlig undergivenhet. Det är dags att ändra på det!

Vad har varit ditt mål med boken?

- Jag vill lyfta dimmorna från vår värld, göra den mer förståelig. Jag har försökt skapa en roman som tar avstamp i mänsklighet, humor, smärta och innerlig kärlek. En kinky Änglagård. Målet har varit att förmedla att BDSM bottnar i sårbarhet, närhet och respekt. Att ypperliga dominansmedel är egenskaper såsom empati och att ha en omhändertagande natur. Jag har inte heller blundat för att det finns ett stort utanförskap, smärta och rädslor i vår värld. Övergrepp förekommer och om det har jag också skrivit, så människor ska förstå skillnaden mellan misshandel och BDSM.

Hur har arbetet med boken gått?

- Genom arbetet, som tagit mig fem år, har jag tittat mycket på de filmer och böcker som banat vägen för sexuella minoriteter. Jonas Gardell är en stor förebild. Han har fått mig att förstå att en jämn dos av humor och smärta är ett sätt att nå fram med ett budskap som annars är svårt att ta till sig av. Jag har tagit itu med många av de fördomar vi möter, inom vården och i det övriga samhället.

Vad är din förhoppning att boken ska kunna bidra till?

- Jag hoppas att den ska kunna hjälpa undergivna män att släppa sin skam, i varje fall en aning. Boken tar upp begreppet manlighet, den visar att det går att hysa en stark sådan även som undergiven. Att vara undergiven är inte att vara underlägsen. Att underkasta sig någon är inte självutplånande, utan stärkande. En dröm skulle vara att veta att en sökande ung människa kan använda boken till att utröna ifall de är undergiven eller dominant. Att kunna ge människor svar och att sprida ljus i våra mörkaste vrår - som faktiskt inte är så mörka. Jag vill att alla kroppsvätskor ska flöda när man läser min bok!


Du kan läsa mer om boken Jag är domina och även förbeställa den från Ordberoende förlag - Klicka här! Möjligheten att förhandsbeställa boken stänger den 29 mars.
David
14 feb 00:00

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: https://www.darkside.se/?news=3426

Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2021
Darkside är internationellt känt som Fetopia.