Redaktionella artiklar:   Alla (1385)   Darkside (195)   Samhälle (234)   Kultur (662)   Internationellt (35)   Shopping (51)

Samhälle 31 jul 10:18 av David

Darkside-guide till Stockholm Pride

Stockholm Pride sker i mindre skala i år. Vissa evenemang hålls IRL medans föredrag och annat sänds över webben. Föreläsningarna webbsänds live från två rum: Rum 1 och Rum 2 - Alla kan följa det som sänds, gratis och enkelt.

I programmet återfinns bland annat föredrag om Puppy Play, om Kinkykvarteret, om fetischism, heteronormativitet och lag och om unga vuxna BDSM-utövare, för att nämna ett par. Darkside har samlat ett urval av evenemang från flera källor.

FREDAG 31 JULI

Fredag 31 juli kl 15
Fittfakta Deluxe!
Inget stoppar oss från att hålla vår alldeles underbara tradition med fittfakta på Stockholm Pride. Ni kommer att få svar på vad coregasm och clitfullness är och hur man lättast ejakulerar som fittbärare. Vi erbjuder en lustfylld och rolig stund med fittanatomi, nya rön och forskning, tips för stimulans och möjlighet att både ställa och svara på frågor via nätet. Glöm inte, covid is shit, rub your clit!

Fredag 31 juli kl 16
To Pee or not to Pee: the Unflushed Truth
Offentliga toaletters historia är en spännande historia om det som hände i och runt det lilla rummet. /../ Hemliga mötesplatser för förbjudna tjänster och utpressning är vardagsmat för många män i det trångbodda Stockholm. Det är en tur med vulgärt språk och färgstarka köttsliga beskrivningar i beskrivande syfte.

Fredag 31 juli kl 20-01
SLM Stockholm: Special Friday Pride pub
Välkommen ned till klubben för en kväll med god stämning och trevligt sällskap. 20:00 - 22:00 visar vi Stockholm Pride Summer stream (Schlagerkväll) på våra skärmar!


LÖRDAG 1 AUGUSTI

Lördag 1 augusti kl 10-18
BDSM-utövare ställer ut bilder och installationer
BDSM- och kinkyfolk ställer ut egna bilder, målningar, mm

Lördag 1 augusti kl 11-15
Femdompicknick
Femdompicknick för medlemmar i nätverket The Future Is Femdom. Max 49 platser.

Lördag 1 augusti kl 12-14
Digital Prideparad
Lördag 1 augusti kommer vår livesända och digitala Stockholm Pride Parad att sändas klockan mellan 12.00-14.00 via vår hemsida och våra sociala medier. Livesändningen leds av stjärnorna Robert Fux och Petrina Solange som kommer att guida oss genom två timmar firande och manifestation. Se live

Lördag 1 augusti kl 14-18
Parkhäng Cafe30+
Inget tema utan ett häng med trevligt snack och picknicktillfälle för de personer som från i år fyller 30.

Lördag 1 augusti kl 15-17
BDSM lifestyle and Key elements
Workshop - Open for everyone in the BDSM lifestyle mainly for newbies or those who want to refresh their knowledge! Simultaneously with the fifth anniversary of Pain Lab, we decided to have a workshop to welcome newcomers to this lifestyle and also help others to recheck some important key elements in BDSM world. For this matter, we have invited Lady ArtMaze to hold the workshop.

Lördag 1 augusti kl 17
Puppy Play - lek och allvar med mänskliga hundar
Puppy Play är en sorts rollspel eller lek där vissa är valpar (puppies) och andra är deras ledare (handlers) Ofta har den som är pup mask, koppel och mittens (vantar) som är tänkta att likna tassar. I Kinkykvarteret sommaren 2019 kunde man träffa en grupp puppies och deras handlers. I den här föreläsningen berättar några av dem om vad Puppy Play är för dem. Detta webbsänds live i Rum 2.

Lördag 1 augusti kl 18
Kinkykvarteret - en plats i våra hjärtan och en mötesplats i Pride Park
Kinkykvarteret är en samlingsplats för personer från olika kretsar inom Stockholms subkultur för fetischism och BDSM. En plats där vi kan visa och berätta för nyfikna besökare det vi själva tycker är fantastiskt – BDSM och fetischism. I den här föreläsningen berättar vi om vad begreppet BDSM står för och kan innebära, om Kinkykvarterets uppkomst och utveckling och om föreningarna och människorna som skapar Kinkykvarteret med bland annat föreläsningar, volontärskap och uppträdanden. Detta webbsänds live i Rum 2.

Lördag 1 augusti kl 19-00
Ateljén / Labbet / PainLab BDSM Event
Välkommen till ateljén - en lekfull plats för BDSM-utlevnad Bondage, Flogging, smisk och mycket mer. Ateljén firar 5 år! Det gör vi med flera saker, bdsm event i ateljén samt Minions och utställning i korridor och altan, musik och uttryck kring temat inducement. Men också med några föreläsningar, demos, workshops med samma tema. Under dagen och kvällen.

Lördag 1 augusti kl 20-22
Pride Stage Gala Night
Galakväll under ledning av Admira Thunderpussy & Madam Heinz. Det blir musik, drag och Cabaret X med artister från Melt.

Lördag 1 augusti kl 20-01
SLM Stockholm: Special Saturday Pride pub
Välkommen ned till klubben för en kväll med god stämning och trevligt sällskap. 20:00 - 22:00 visar vi Stockholm Pride Summer stream (Gala night) på våra skärmar!

Lördag 1 augusti kl 23:30-07
CLEAN + Bronx Bastun . Love - Pride Outdoor Celebration
Welcome to a night of love and celebration in Space paradise.SÖNDAG 2 AUGUSTI

Söndag 2 augusti kl 18
Sexualitet bortom kön - om fetischism, heteronormativitet och lag
Sexualitet skildras ofta uteslutande som dragning till olika slags kön. Vad gör det med den sexuella minoritet som förknippar någon sak, något annat än kön, med känslor, attraktion, passion och begär? Ett föredrag om fetischism, heteronormativitet och lag. Detta webbsänds live i Rum 2.

Söndag 2 augusti kl 19
Manus för makt och njutning - intervjuer med unga vuxna BDSM utövare
I uppsatsen "Manus för makt och njutning - intervjuer med unga vuxna BDSM utövare" intervjuade Fox Foxhage nio personer mellan 19 och 24 år. Med en så ung målgrupp är studien unik. Fox kommer att berätta om sin studie och bjuda in till samtal om hur BDSM kan pratas om i förhållande till ungas sexualitet och sex-och samlevnadsundervisningen i skolan. Genom samtal och diskussion bjuds publiken in till att reflektera över frågorna som lyfts i denna föreläsning. Detta webbsänds live i Rum 1.


Förutom ovanstående ger Fotografiska Museet en utställning om Tom of Finland varje dag mellan 10 och 23: The Darkroom | Tom of Finland

Fler evenemang ser du i Stockholm Prides programöversikt samt i Darksides kalendarium.

Glad Pride önskar Darkside!
David
31 jul 10:18

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: https://www.darkside.se/?news=3394

Kärlek och gemenskap i BDSM, kink, sexpositivitet, fetischism, uttryck och livsstilar utanför normativitetens fängelse
Bli medlem enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2020
Darkside är internationellt känt som Fetopia.