Redaktionella artiklar:   Alla (1511)   Darkside (203)   Samhälle (243)   Kultur (701)   Internationellt (35)   Shopping (53)

Kultur 19 jan 2020 av David

Lash+Wish 25 år! Festa som det vore 1995!

Stockholmsklubben Lash, med efterföljaren Wish, har arrangerat fester i inte mindre än 25 år. Det firas med en stor jubileumsfest torsdagen den 30 januari. I gammal god Lash-tradition ges levande tårtfat, 25-årsspankings, inspirerande flat- och queerporr och mer. Festen eldas på av internationella DJs Gavana&Anaya och Niki Smith. Arrangörerna uppmanar alla kvinnor, trans- och intersexpersoner att komma till klubben och festa som om det vore 1995!

Gavana and Anaya (Anna Gavanas and Anna Öström) har DJat tillsammans sedan sena 1990-talet och var resident DJs på Lash 1998-2003. Tillsammans med flickvännen Tan drev Gavana även Lash DC 1998-1999, en techno/industrial-fetischklubb för kvinnor som hölls på olika ställen i Washington DC och samarbetade med originalklubben Lash Stockholm. Anaya startade och drev Stockholmska DJ-cafét Svaj 2002-2006. 2003 grundade Gavana och Anaya det kvinnliga DJ-kollektivet Sister Sthlm. De har turnéat under namnet International Predator och har spelat på festivaler och klubbar i Sverige, Storbritannien och Tyskland. 2014 återförenades de som ett DJ-team och släppte en bok om Stockholms DJ-historia, "DJ-liv", 2016. Tillsammans levererar Gavana & Anaya techno, house och electronica från vinyl: Allt från tidiga chilloutbeats till sent slamrande dansgolvshardcore. Duon minns Lash Stockholm: "Vi minns särskilt alla roliga och sexiga temakvällar. Särskilt poolkvällen, då vi fick möjlighet att spela framför halvnakna, dansande och hånglande gäster i en provisorisk pool på dansgolvet."

Niki Smith har samlat på sig rytmer från hela världen, från såväl alternativklubbar i Manchester som Barcelonas ständiga strandfester. Hon arrangerade klubb i Manchester och importerade den queera indien till svenska HBTQ-klubbar. Hon producerar även egen musik. På 25-årsfesten kommer Niki bjuda på ett elektroniskt set, influerat av techno, house och Madchester. Niki minns Lash Stockholm: "Ett utav mina bästa minnen från Wish var när jag dansade topless tillsammans med några andra kvinnligt-kodade personer. Jag minns känslan av trygghet i rummet, men också hopplösheten över att inte kunna göra samma sak på andra klubbar. Jag kände mig så otroligt fri!”

För att komma in behövs medlemskap i Club Wish vilket kostar 100 kr och måste föranmälas här: bit.ly/2p8bV28 Arrangörerna räknar med att det blir fullsatt, så kom tidigt. Entré 100 kr, garderob inkluderad. Ett mindre antal förköpsbiljetter har släppts för långväga gäster.
David
19 jan 2020

Kärlek och gemenskap i sexualitets- och identitetsmångfald
Bli medlem – enkelt och gratis   Läs mer om Darkside   Annonsera   Grafik: Standard / Diskret   Copyright © 2003-2022  
Darkside är internationellt känt som Fetopia.