Kultur 26 feb 2018 av David

Klubb Naket premiärade med ideologisk fetischtechno och kulturkritik, kyrkor upprörda

Nya Klubb Naket riktar sig till queer- och fetischscenen och har med buller och bång ställt sig upp för radikal personlig frihet och rätten att uttrycka sig fritt.

Tidigare i vintras startade rejvarrangören Damien Eie (med flera) Technopartiet, ett parti som vill lyfta frågor om personlig frihet och vem som har rätt till det offentliga rummet. En radikalt frihetlig kultursyn paras med techno och fri kollektivtrafik. Den kinkster som frekventerar kvarteren vid Ostbahnhof i Berlin känner säkert igen sig. Partiets frontfigurer är mest passionerade för det nattliga kulturlivet i Stockholm och kritiserar dess konservativa öppettider, förlegade byråkrati och hämmande småstadsmentalitet.

I helgen togs nästa steg för att visa var kulturskåpet ska stå: Tillsammans med Linus Nyström, Joakim Änn och Eddie Eneqvist har partiledaren Eid startat Klubb Naket, med fokus på fetisch- och queerpubliken. Här smälts frihetsideologin och festen samman. "Sexuell frihet är en del av vårt manifest", säger Eie till Stockholm Direkt.

På premiärkvällen i lördags syntes idel nakna överkroppar, latex, harnesses, skitighet, rökmaskinsrök, darkroommörker, dansgolvseurfori och lyckliga besökare.

Premiärsuccén skapade upprördhet hos frikyrkoförsamlingen Södermalskyrkan som försökt stoppa klubben. "Människor får sina själar nedbrutna", ryar pastor Lennart Torebring.

Darkside hoppas att vi får se mycket mer av den varan och önskar Klubb Naket all lycka till framöver!


Klubb Naket kör i en källare på Götgatan 99 och kommer ha öppet 22-03 varje lördag.
David
26 feb 2018