Redaktionella artiklar:   Alla (1233)   Darkside (181)   Samhälle (210)   Kultur (623)   Internationellt (35)   Shopping (46)

Kultur 17 nov 2017 av SkymningsKiwi

Ett besök på Prague Fetish Weekend

Fetish Weekends poppar upp lite överallt i Europa. I oktober var det dags för Prague Fetish Weekend i Tjeckien. Darksides Skymningskiwi var där och recenserar.

Efter att ha hört talas om Prague Fetish Weekend förra hösten bestämde jag mig för att åka i år. Och tur var väl det, för jag ser redan fram emot nästa år! PFW har ett upplägg liknande Stockholm Fetish Weekend med föreläsningar, marknad och fest. De har dock valt att ha alla sina events på kvällen på olika pubar. Tyvärr missade jag efterfesten, den bleka verkligheten tvingade mig ombord ett flyg för att jobba igen på måndagen.

Pubkvällen med föreläsningar hölls på Cross Club, känt för sin unika stil och fantastiska inredning. Alla föreläsningar var tyvärr på tjeckiska, men verkade intressanta att döma av titlarna (hela programmet fanns översatt till engelska). Ryktet om inredningen och en nyfikenhet på den lokala scenen fick oss ändå att gå dit trots att vi var slitna efter en okristligt tidig flygresa. Inredningen var verkligen värd besöket, och baren hade ett brett utbud. Det fanns även en liten prova på-station med electroplay. Det var inte den mest lättminglade crowden, men vi svenskar är ju inte alltid de bästa på att mingla heller så vi är själva delvis ansvariga för bristen på mingel.

Marknaden med tillhörande pub hölls på Klub Kotelna. Den ligger lite avsides i ett industriområde men har goda lokaltrafikförbindelser med buss, tunnelbana och spårvagn till midnatt, och på helgerna även nattbussar. Lokalen var något av en labyrint och marknaden erbjöd allt från latex och vintageinspirerade underkläder till lädermasker, piskor och butt plugs. Under kvällen hölls också en rad performances, däribland den näst intill obligatoriska shibarisuspensionshowen och en rad dansnummer. Kanske var vi alla lite uppvärmda efter torsdagen, stämningen var mer uppsluppen och det var lite lättare att få kontakt.

På lördagen hölls helgens stora fest, Fetish Night, på P.M Club i centrala Prag. Efter att ha läst dresscoden drog vi något tveksamt på oss vår latex och begav oss av. Redan när vi kom slogs vi av den höga standarden på besökarnas kläder. Över lag hade folk verkligen klätt upp sig och valt fetischmaterial eller temaklädsel för någon specifik fetisch. Under första delen av kvällen var det mingel, uppträdanden och modevisningar av latexkläder. När det var klart spelades det musik och öppnades ett dansgolv. De avskärmade lekytorna var rätt små, men det lektes friskt även på andra ställen i lokalen så det var inte ett hinder. Vi hade inte tänkt bli så sena, men det slutade med att vi beställde taxi först strax efter 04. Vi blev också bjudna på efterfest, men vid det laget ville vi mest hem och äta pizzan som blev kvar efter middagen.

Jag uppfattade det som att det var en ganska god spridning på gästerna, dominanta kvinnor var i minoritet men det är nog bara att acceptera att det är så världen ser ut. Att som man vara undergiven verkade inte helt ovanligt och väldigt accepterat vilket kändes bra, jag hade ingen aning om vad jag kunde vänta mig på den fronten och det verkar inte lika accepterat överallt tyvärr. Det var också ganska heteronormativt vilket inte var oväntat, men så är det ju än så länge även på de flesta event i Sverige som inte har HBTQ-världen som direkt målgrupp.

Det bästa var definitivt stämningen på Fetish Night, det märktes att det var årets höjdpunkt - precis som den stora festen på fetish weekend bör vara. Hade jag kunnat göra något annorlunda så hade det varit att åka dit tidigare. Med det sagt har jag redan börjat planera för Prague Fetish Weekend 2018. Det blir nog svårt att slå årets resa, men jag tänker försöka!
SkymningsKiwi
17 nov 2017

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: http://www.darkside.se/?news=3165