Redaktionella artiklar:   Alla (1194)   Darkside (180)   Samhälle (206)   Kultur (607)   Internationellt (35)   Shopping (46)

Kultur 7 jun 2017 av David

West Pride: BDSM-träffar, fester och mer

Göteborgs pridefestival startar! 250 programpunkter, över 200 volontärer och tusentals besökare. Till West Pride är alla välkomna och nästan allt har fri entré. Regnbågsparken är öppen onsdag till söndag. Götaplatsen är festivalens andra centrum med seminarier, debatter, filmvisningar, föreläsningar och annat. Paraden äger rum på lördagen. Bland de programpunkter som finns utlagda i Darksides kalendarie finns BDSM-sammankomster, repträffar, Folk-För-BDSM-paradsektion och mer. Här kan du se en översikt!

Onsdag 7 juni


Att förhålla sig kritiskt till identitet och auktoritet
13:00 - 13:45
Vem bestämmer om en viss person skall räknas som heterosexuell, bisexuell eller homosexuell? På vilka villkor fattas detta beslut? Vem bestämmer att det alls är på detta sätt vi ska dela in människor och deras sexualiteter? Och återigen, på vilka villkor?


Éxtra öppet Get together under Pride på SubClub
19:00 - 00:00
Enligt nya och gamla medlemmars önskemål kör vi extra öppet under Pride-West Kom till oss och ha en trevlig stund Entre :50 krFredag 9 juniRepträff med Shibari Sweden
17:30 - 21:30
Vi passar på att hålla en repträff under West Pride! Denna repträff är öppen för alla som är intresserade av rep - nybörjare som erfaren. Vi som delar space:t skapar det som händer tillsammans. Vi välkomnar alla personer som är 18 år eller äldre – vare sig du är en erfaren utövare eller ny inom den japanska repkonsten är vår ambition att alla ska hitta något som passar. Tid: 17:30-21:30 Kostnad: 50 kr/person (för att täcka lokalkostnad). Kontant betalning sker på plats. Mat och dryck: Vi har ett litet café där vi säljer kaffe, te, dryck och lättare fika. Ta med kontanter! Lokal: Centrala Göteborg. Exakt adress skickas ut till de som anmäler sig.

Fetischmingel i Regnbågsparken
19:00 - 20:00
Tycker du som vi att det är alldeles för lite läder, lack, gummi, latex, gear och uniform i hbtq-svängen? Ta då på dig det finaste du har eller det du känner för och anslut dig till vårt. Minglet är öppet för alla oberoende av könsidentifikation.

Pride: Dragshow & Burlesque Gala (Gratis!)
20:00 - 21:15
Dragshow och burlesque i Pride-anda. Glittrande dragqueens, voguedansare, dragkings, akrobater och buresquestjärnor!
West Pride presenterar årets Dragshow & Burlesquegala! En mix av glitter, kamp, glamour, queerness, lösögonfransar och performance art. Ni möter bland annat dragqueens och dragkings, voguedansare, glamorösa burlesquestjärnor, macholesquekämpar, akrobater och mycket mer. Gratis för besökarna! Plats: Stora scenen i Regnbågsparken (även känd som bältesspännarparken :P)Lördag 10 juni


PPP - prepridepicknick
12:00 - 14:00
För de som känner för det tar hen med frukost, lunch, rep eller vad hen nu vill ta med sig och börjar pridedagen med lite stilla häng på en filt eller dylikt i Vasaparken. Vid 14 går/åker vi ned till Operan och möter upp de andra i tåget.

Regnbågsparad Westpride
14:00 - 18:00
Nätverket Folk för BDSM anordnar en sektion i West Prides Regnbågsparad i Göteborg den 10 juni. Nätverkets målsättning är att få riksdagen att erkänna BDSM som sexuell läggning och för att få myndigheter att anamma mer upplysta och nyanserade synsätt på BDSM-relaterade ämnen. Nätverket vill att deltagare klär sig vardagligt eller representativt för sin yrkesgrupp för att visa att utövare av BDSM finns överallt i samhället.

Club Sunset workshop Edgeplay
18:00 - 22:00
Detta evenemang är en del av West Prides Festivalprogram. Du kan välja mellan 3 olika workshops med begränsat antal deltagare, endast för gäster på kvällens fest. Alla workshoparna startar prick 18.00 och avslutas cirka 19.30 med smörgåstårta innan resten av kvällens gäster anländer. Välj en av följande: Stapling, Blodstrypning/chokehold, Needleplay för nybörjare.

Club Sunsets pridefest Edgeplay
20:00 - 02:00
Större fest = max 75 gäster. Mer utlevnad och sex än mingel och party. Mer lekstationer och edgeplay än dansgolv och alkohol. Mer kinky och queer än vanilj och norm. Många livsstilsutövare med utlevnadssällskap, inga nyfikna singlar. En fest för alla som vill kunna utöva BDSM som de gör hemma, gå in i sin bubbla, ha hårda sessioner eller krävande krävande psykisk Dominans utan dömande eller skrämda blickar, utan att ta hänsyn till eventuella nybörjare eller oinvigda.

Libertine
20:00 - 04:00
Libertine är traditionellt en sluten klubb med tema Kinky – Fetish – Queer – BDSM – Extravaganza, där alla som deltar fått en personlig inbjudan från antingen arrangörerna eller en tidigare gäst. Denna gången ligger festen under West Pride och vi försöker tänka lite extra på det här med öppenhet och släpper därför 20 platser till er som är nyfikna på konceptet men ännu inte gått på någon av våra fester.
Libertine är platsen där väl utvalda personer samlas för att under ännu en kväll förverkliga sina djupaste begär. Socialisera dig bland nya och gamla vänner. Utforska dina mörka platser och rädslor. Oavsett vad du söker står Libertine till ditt förfogande. Här har du en miljö där du nyfiket och tryggt kan utforska dina kinks, lyssna på DJs i världsklass och samtidigt sippa drinkar till fördelaktiga priser. Dekadens, utlevnad och skön musik!
Insläpp sker från kl. 20.00 och vid kl. 22.00 hålls ett välkomsttal, men vi har insläpp hela kvällen. Baren serverar ett urval av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker till trevliga Libertine-priser. Tänk på att det bara är kontanter som accepteras och att det är långt till närmsta bankomat.
Under festen kommer några performances äga rum. Håll ögonen öppna under kvällen, eller stängda för all del om det känns mer för dig då.

West Coast in Leather
21:00 - 02:00
Trött på schlager och paljetter? SLM bjuder på hårdare musik, klädsel, och miljö. Gäst DJ: K-PAXian [NOR] Klädkod: läder, gummi, army, denim, uniform, sport (läs mer på hemsidan.) Åldersgräns: 18 år Pris: 100 kr med festivalarmbandet (ordn.pris: 150 kr) och SLM medlemmar betalar 50 kr. Betala gärna med swishSöndag 11 juni


Mellanförskap: Att fastna mellan heteronorm och homonorm
12:00 - 12:45
Att vara t.ex. bisexuell, pansexuell eller sadomasochist i ett samhälle där sexualitet förväntas bestå av hetero & homo

Fetischverkstaden
14:00 - 18:00
Fetischverkstaden är en unik plats. Kreativitet, skapande, gemenskap. Vi är utrustade med allt du kan tänka dig i verkstygsväg och material. Vad du än velat göra i fetishväg eller i BDSM prylar så finns hos oss möjligheterna. Vi har skinn, lack, läder och gummi. Spännen, nitar, öljetter, korsettmaterial, mänster, ideer. Kort sagt allt som behövs för att göra din garderob eller leklåda betydligt mycket roligare och helt unik. Du har ideerna, vi har materialet, tveka inte en sekund :)

Rep performance West Pride
14:00
Mini rep-performance & workshop med Lahtnor under West Pride

David
7 jun 2017

Bookmark and Share


Citera gärna men glöm inte att ange källa.   Direktlänk till denna text: http://www.darkside.se/?news=3115